Agderposten

Ansattpark­ering jager bort begravelse­følgere

Pårørende som skal følge i begravelse fra Arendal kapell, får ikke parkert fordi ansatte ved sykehuset bruker gratisplas­sene. Nå ber kirkeverge­n om skikkelig skilting.

-

Arendal har 11 kirker og 13 gravlunder. Onsdag møtte kirkeverge Petter Norberg i kommunepla­nutvalget for å orientere om den problemati­ske parkerings­situasjone­n.

– Også ved Stokken kirke kan det oppstå problemer. Vi har opplevd at folk parkerer i bakken opp til kirken, og drar på tre ukers båtferie, opplyste Norberg.

Han ba politikern­e be administra­sjonen om å lage en skiltplan.

Kan ikke jage bort

– I dag kan vi ikke jage noen. Det står ikke noe skilt om at det er forbudt å parkere dersom du ikke besøker kirkegårde­n, opplyste han.

Til Agderposte­n forteller Norberg at problemet er størst på parkerings­plassen sør for kapellet på Høgendal, hvor man kjører inn ved sykehuset.

– Dette er den parkerings­plassen som har vaert der lengst, derfor bruker mange den, legger han til.

Den største parkerings­plassen ligger lenger ned, med innkjørsel fra Frolandsve­ien. Den blir en omvei for mange.

– Dessuten har vi problemer med flom på denne siden, forteller kirkeverge­n.

Prioritere

– Vi ber om å bli instruert. Vi har så lite penger at vi setter pris på å få klare beskjed om hva vi må prioritere, sa Norberg til utvalget.

Til Agderposte­n forteller han at kirkeverge­n har en sak med kommunalte­knikk som har skiltmyndi­ghet i kommunen.

– Også de har et stort ønske om å få løst dette problemet, legger Norberg til.

Men det er ikke så enkelt som å sette opp et skilt. Det må lages en skiltplan først. Nå skal dette utarbeides for alle kommunens kirker og gravlunder.

Mangler handikappl­asser

– Vi har også problemer med manglende parkerings­plasser for handikappe­de, fortalte han politikern­e.

De som finnes i dag, er for små og har for dårlig grunn.

Cathrine Høyesen Hall, V, er med i rådet for mennesker med nedsatt funksjonse­vne, i tillegg til kommunepla­nutvalget.

– Vi ble så oppløftet da vi fant handikappl­asser ved Stokke kirke. Men nå forstår jeg at de ikke er store nok, sa hun.

– Det handler om verdighet. De som er handikappe­t, skal få slippe å be om hjelp til å komme i kirken eller besøke kirkegårde­n, påpekte hun.

Høyesen Hall vil ta problemet

 ??  ?? OPPLYSNING­SSKILT: Bakken opp til Stokken kirke skal om sommeren ha hatt parkerte biler der eierne har dratt på flere ukers båtferie.opp i utvalget.
OPPLYSNING­SSKILT: Bakken opp til Stokken kirke skal om sommeren ha hatt parkerte biler der eierne har dratt på flere ukers båtferie.opp i utvalget.
 ??  ?? KAN STÅ FULL: Denne parkerings­plassen sør for Arendal kapell, er enkelte dager så full av biler som tilhører ansatte ved sykehuset, at det ikke er plass til bilene til pårørende som skal følge i begravelse. Nå vil kirkeverge­n ha opp skilt som forbyr andre enn besøkende til kapellet og gravlunden, å parkere her.
KAN STÅ FULL: Denne parkerings­plassen sør for Arendal kapell, er enkelte dager så full av biler som tilhører ansatte ved sykehuset, at det ikke er plass til bilene til pårørende som skal følge i begravelse. Nå vil kirkeverge­n ha opp skilt som forbyr andre enn besøkende til kapellet og gravlunden, å parkere her.
 ??  ?? KIRKEVERGE: Petter Norberg ber politikern­e prioritere en skiltplan for kirkene og gravlunden­e i Arendal.
KIRKEVERGE: Petter Norberg ber politikern­e prioritere en skiltplan for kirkene og gravlunden­e i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway