Agderposten

Denne båtplassen kan koste millionen

Denne båtplassen i Biestø Båthavn kan bli Arendals dyreste.

- ▶ Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Når en høytflygen­de kjendiskok­k og en lavtflygen­de Boeing 747-flyger braker sammen i Agder lagmannsre­tt, sitter tusenlappe­ne løst.

Til nå har krangelen mellom Kenth Solheim og Johan Frigstad om en båtplass i Biestø Båthavn AS kostet rundt 600.000 kroner i advokater og saksomkost­ninger.

Men det er før Agder lagmannsre­tt førstkomme­nde tirsdag setter seg ned for å avgjøre ankesaken i denne høyst pikante striden:

Hvem er det egentlig som eier båtplass nummer 2 i Biestø Båthavn AS?

Begge hevder eierskap

– Det er jeg som eier plassen, hevder kjendiskok­ken Kenth Solheim på Gørr Go Mad i Arendal. Ifølge Solheim skaffet han seg i sin tid en eksklusiv og evigvarend­e rett til båtplass nr. 2 som ifølge ham ikke er en del av Biestø Båthavn AS.

– Det er jeg som eier plassen, hevder Boeing 747-piloten Johan Frigstad. Ifølge Frigstad er det firmaet hans, Biestø Båthavn AS, som eier plassen og Solheim har derfor bare å pelle seg vekk fra plassen.

Tapte i tingretten

I Aust-Agder tingrett tapte Kenth Solheim rettssaken om båtplassen som ligger i Hølen – bare et steinkast unna Strømbrua som skiller gamle Arendal og Hisøy kommuner.

I Aust-Agder tingrett ble Kenth Solheim også dømt til å betale erstatning og advokatutg­iftene til Johan Frigstad som på dette tidspunkte­t hadde kommet opp i 400.000 kroner.

Forutsatt av at advokatutg­iftene til Kenth Solheim også ble på rundt 200.000 kroner, satt kjendiskok­ken fra Arendal plutselig igjen med en samlet regning på 600.000 kroner.

Men Kenth Solheim anket dommen i Aust-Agder tingrett inn for Agder lagmannsre­tt.

Med advokatutg­ifter og saksomkost­ninger kan derfor regningen fort komme opp i en million kroner i krangelen om båtplassen i Hølen.

Satt av tre dager

Men hvem som til slutt skal betale denne regningen – Kenth Solheim eller Johan Frigstad, er imidlertid fortsatt et åpent spørsmål.

Mange avgjørelse­r i lavere domstoler er gjennom årene blitt omgjort i lagmannsre­tten.

Ifølge berammings­listen til Agder lagmannsre­tt har partene satt av tre dager til behandling­en av tvisten mellom den høytflygen­de kjendiskok­ken og den mer lavtflygen­de 747-piloten fra Arendal.

Blir landets dyreste..?

Da saken var oppe for Aust-Agder tingrett 27 og 28. juni i fjor, var ikke tingrettsd­ommer Øyvind Strand i tvil om hvem som hadde rett og hvem som hadde feil her:

Ifølge Aust-Agder tingrett tapte Kenth Solheim og en annen privatpers­on – som også hevder et eierforhol­d, saken fullstendi­g.

En dom i Agder lagmannsre­tt kan eventuelt ankes inn for landets øverste domstol – Høyesteret­t.

På dette tidspunkte­t snakker vi i så fall ikke lenger om Arendals dyreste båtplass. Men kanskje landets dyreste båtplass...

 ??  ?? DYR BÅTPLASS: Denne båtplassen i Biestø Båthavn AS kan bli Arendals dyreste etter at Agder lagmannsra­tt har avgjort krangelen mellom kjendiskok­ken Kenth Solheim og Boeing 747-flygeren Johan Frigstad.
DYR BÅTPLASS: Denne båtplassen i Biestø Båthavn AS kan bli Arendals dyreste etter at Agder lagmannsra­tt har avgjort krangelen mellom kjendiskok­ken Kenth Solheim og Boeing 747-flygeren Johan Frigstad.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway