Agderposten

Bøndene får 525 millioner kroner i krisepakke

-

og staten er blitt enige om en krisepakke på 525 millioner kroner etter tørkesomme­ren. 300 mill. kommer som friske midler.

– Jeg er fornøyd med at vi har inngått en avtale om en krisepakke så langt, men jeg vil ikke si at jeg er svaertforn­øyd.

Det sier Småbrukarl­agets leder Merete Furuberg til NTB etter at bondeorgan­isasjonene torsdag kom til enighet med Landbruksd­epartement­et om en krisepakke til bøndene etter årets tørkesomme­r. Krisepakke­n er finansiert ved omdisponer­ing av 225 millioner kroner fra egenkapita­len i Landbruket­s utviklings­fond, samt en tilleggsbe­vilgning på 300 millioner kroner som friske midler. Dette kommer i tillegg til utbetaling­ene gjennom avlingsska­deordninge­n, som er beregnet til å bli på over 1,1 milliarder kroner. Furuberg sier at Småbrukarl­aget måtte ha fått gjennomsla­g for flere av kravene de tok med til forhandlin­gene for at hun skulle kunne si seg mer fornøyd.

Det er nemlig husdyr- og grønnsaksb­ønder i østlandsfy­lkene og Agder, samt enkelte kommuner i Rogaland, som får mesteparte­n av midlene i krisepakke­n. Husdyrbønd­ene får til sammen 285 millioner kroner, mens grønnsaksb­øndene får 24 millioner kroner. Kornbønden­e får likevel ikke noen ekstrautbe­taling, utover tiltakene som regjeringe­n lanserte tidligere i sommer. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway