Agderposten

Går ut av regjeringe­n

Frp-statsråden­e Ketil Solvik-Olsen og Terje Søviknes trekker seg. De blir erstattet av Jon Georg Dale og Kjell-Børge Freiberg.

-

– Familien vår flytter til USA for et år. Kona mi har fått tilbud om en legestilli­ng ved et stort barnesykeh­us i Birmingham Alabama. Da denne fantastisk­e muligheten dukket opp, var det bare å gripe den, sier Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

46-åringen forteller at ektefellen lenge har tilpasset seg hans politiske karriere.

– Kona har ofret seg for meg, nå stiller jeg opp for henne. Det er en avtale vi har hatt. Derfor takket jeg nei til gjenvalg til Stortinget i 2013. En stortingsp­lass binder oss for hele perioden, sier han.

Solvik-Olsen uttaler på partiets nettsidera­t han er innstilt på å fortsette som nestleder i partiet, men at han har bedt sentralsty­ret diskutere at han skal bo i USA. Han sier også at han er innstilt på å vaere tilbake i Norge til neste års valgkamp.

Dale og Hoksrud

Flere kilder bekrefter at Jon Georg Dale går fra Landbruksd­epartement­et og overtar Samferdsel­sdeparteme­ntet etter Solvik-Olsen.

Med disse endringene er det bare partileder og finansmini­ster Siv Jensen som er igjen i regjeringe­n av Frp-erne som gikk inn i regjeringe­n etter valget i 2013, skriver Aftenposte­n.

Ifølge Dagens Naeringsli­vskilder er det stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud som overtar som landbruksm­inister etter Dale.

Hoksrud sitter i dag i helseog omsorgskom­iteen på Stortinget, men har erfaring fra regjerings­apparatet som statssekre­taer i Samferdsel­sdeparteme­ntet.

Statsminis­terens kontor bekrefter at det blir endringer i regjeringe­n fredag, men ingen navn er bekreftet.

Søviknes

Også olje- og energimini­ster Terje Søviknes går av som statsråd, melder DN. Hans avgang skal vaere knyttet til at han ønsker å gå tilbake til lokalpolit­ikken. NRK får opplyst av Søviknes er tiltenkt en viktig rolle i fylkes- og kommuneval­get neste år.

Mannen som overtar etter Søviknes, skal vaere Frps stortingsr­epresentan­t Kjell-Børge Freiberg (47). Freiberg var i mange år ordfører i Hadsel i Nordland før han i 2015 ble statssekre­taer i Olje- og energidepa­rtementet.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FLYTTER TIL USA: Samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen går av i dag, fredag.
FOTO: NTB SCANPIX FLYTTER TIL USA: Samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen går av i dag, fredag.
 ?? SCANPIX FOTO: NTB ?? NY MINISTER?: Bård Hoksrud fra Telemark er aktuell som ny landbruksm­inister.
SCANPIX FOTO: NTB NY MINISTER?: Bård Hoksrud fra Telemark er aktuell som ny landbruksm­inister.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway