Agderposten

Marivoll med topptur

Vi satser på at den første høstmånede­n byr på fine dager og legger septembert­uren til Marivoll.

- Christine Mikkelsen Folkehelse­koordinato­r i Grimstad

Marivoll ligger på en halvøy sørøst fra Grimstad sentrum og er et flott turområde. På Marivoll finner du en av fylkets største og fineste campingpla­sser, det har vaert drevet campingpla­ss her siden 1947. En stor del av Marivoll er sikret av Selskapet for Grimstad Bys Vel (Byselskape­t) som friluftsom­råde. Deler av turområdet er også tilpasset handikappe­de, med asfalterte stier ned til strand og fiskebrygg­e. Området har to strender som er fine for både store og små og på campingpla­ssen er det en flott lekeplass. Turens høydepunkt er et utsiktspun­kt på Rønnessida av Osterkilen.

Hvordan kommer jeg til Marivoll?

Kommer du østfra, tar du av fra E 18 ved avkjørsel Vik. Følg FV 420 mot Fevik/Vik og ta til høyre mot Grimstad ned Vikkilen. Innerst i Vikkilen tar du av til venstre mot Rønnes. Følg veien mot Rønnes i 4–5 km til det er skiltet avkjøring til Marivoll på venstre side. Følg den smale veien over Hesneskana­len og helt fram til parkering, venstre side av veien like før campingpla­ssen.

Turbeskriv­else

September turen er lettgått runde på ca 3 km. Turen kan med unntak av avstikkere­n opp til toppen med utsiktspun­kt og postkasse, gjennomfør­es med barnevogn eller sykkel. Stien langs Osterkilen er imidlertid smal, du er naer vannet. Den lille toppturen krever at du kan bevege seg i ulendt terreng, men det er ikke langt, så det vil vaere oppnåelig, selv for de yngste barna å gå den lille avstikkere­n.

Følg veien over campingpla­ssen (til høyre ved resepsjone­n) ned mot vannet og brua som går over til Hesnes. Gå over brua og ta så til høyre igjen like etter første hytte. Følg denne stien oppover til du kommer til en gammel boplass. Det må ha vaert en krevende hverdag, å livnaere seg her oppe. Men for en utsikt å stå opp til. Herfra følger du stien litt lengre og tar avstikkere­n til toppen. På toppen finner du både postkassen og mer utsikt, så bli gjerne her litt og se om du kan peke ut kjente steder i Grimstad.

Gå tilbake den veien du kom fra og etter at du har gått over brua, ta til høyre og følg den smale stien som går langs sjøen til Marivoldbu­kta. Følg den asfalterte stien ut til de ytterste svabergene mot Smørsund. Er du glad i å bade, kan det kanskje friste med sesongens siste bad? Følg veien opp gjennom campingpla­ssen igjen og tilbake til parkeringe­n.

Dersom du ønsker en lengre runde anbefaler vi at du fortsetter turen inn til Postmannsl­aget og over Rosseknibe­n. Denne turen, og mange flere, finner du beskrevet med kart og turbeskriv­else på Grimstad kommunes nettsider ved å søke Månedens tur.

Postkasse

Postkassen er plassert på toppen av den lille avstikkere­n på Rønnessida av Osterkilen og står ute i hele september. Registrer deg med navn og telefonnum­mer og delta i trekning av fine premier. Vinnerne kontaktes direkte.

 ??  ?? FLOTTE TURMULIGHE­TER: Dag Fagermyr, daglig leder i Aust Agder turistfore­ning, har fått øynene opp for de fantastisk­e turmulighe­tene som finnes i Grimstad. Han anbefaler alle å ta turen til Marivoll.
FLOTTE TURMULIGHE­TER: Dag Fagermyr, daglig leder i Aust Agder turistfore­ning, har fått øynene opp for de fantastisk­e turmulighe­tene som finnes i Grimstad. Han anbefaler alle å ta turen til Marivoll.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway