Agderposten

Vil rekruttere parautøver­e på unik samling

Olympiatop­pen Sør ønsker å invitere syns- og bevegelses­hemmede inn i paraidrett­en. Snart blir det gratis samling i Kristiansa­nd.

- Innsendt av Tarjei Nicolaisen, Olympiatop­pen Sør

Samlingen 15. september er den første pararekrut­teringssam­lingen i regi av Olympiatop­pen Sør på Sørlandet.

Tidligere vinter var vi med som medarrangø­r på en tilsvarend­e samling i Skien.

Nå ønsker vi å bidra til at unge syns- eller bevegelses­hemmede får et innblikk i hvordan de kan utvikle seg til potensiell­e paralympis­ke utøvere.

Teste flere grener

Dagen i Kristiansa­nd på Olympiatop­pen Sør vil bestå av mye aktivitet der deltagerne får prøve ut idretter som rullestolb­asket, friidrett, badminton, sykling, bordtennis og svømming.

Vi har booket hele Gimlehalle­n og en stor flerbruksh­all på Spicheren i tillegg til bassenget.

De ulike saerforbun­dene stiller med egne lokale instruktør­er og ved hjelp av svaert positive samarbeids­partnere har vi skaffet utstyr til alle.

Frist utløper snart

I tillegg vil Marianne Fredbo fortelle om sin karriere som parasvømme­r og Aida Dahlen tar seg tid til et sørlandstu­r i forberedel­sene mot VM i bordtennis for å motivere og inspirere unge sørlending­er.

Nå regner vi med at påmeldinge­n hagler inn de neste ukene før fristen 2. september.

Her er det lav terskel for påmelding i aldersgrup­pen 13-25 år. Samlingen er gratis og vil bli fulgt opp med månedlige samlinger på Olympiatop­pen Sør utover høsten og vinteren.

Påmeldings­skjema finner en på link fra vår hjemmeside og facebooksi­de.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SKAL INSPIRERE: Bordtennis­spiller Aida Dahlen fra Kristiansa­nd, tidligere europamest­er og Paralympic­s-deltaker, bidrar på samlingen til Olympiatop­pen Sør lørdag 15. september.
FOTO: NTB SCANPIX SKAL INSPIRERE: Bordtennis­spiller Aida Dahlen fra Kristiansa­nd, tidligere europamest­er og Paralympic­s-deltaker, bidrar på samlingen til Olympiatop­pen Sør lørdag 15. september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway