Agderposten

Blir det Sørlandet igjen? Nå leter de etter ny «Farmen»-gård

Strix Televisjon, produksjon­sselskapet bak TV2s store reality-suksess «Farmen», ønsker innspill til gårder som kan egne seg som innspillin­gslokasjon for den nye sesongen. Aust-Agder er blant de interessan­te fylkene.

- Martin Øyvang og Jørund Flaa

Produksjon­sleder i Strix, Magnhild Flatøy Kolstadbrå­ten, sier at de foreløpig er i en fase hvor de ber om tips fra publikum om gårder som egner seg for innspillin­g.

– Vi leter i flere fylker, både på Sør- og Østlandet, og håper at vi får mange innspill. Vi vet at mange er interesser­te i å få innspillin­gen til sitt hjemsted, sier Kolstadbrå­ten.

I fjor sommer ble Farmen spilt inn på en 110 mål stor tomt på Sandvika ved Narestø øst for Arendal.

Tidligere har Farmen også blitt spilt inn i Grimstad. Nå er igjen Aust-Agder i kikkerten for produsente­ne av den populaere realityser­ien.

– Aust-Agder er helt klart blant de områdene som er interessan­te, sier Kolstadbrå­ten til Agderposte­n.

Dette leter de etter

Hun legger til at de i utgangspun­ktet ikke har noen restriksjo­ner til hvor eventuell gård må ligge, men at de har noen krav.

– Vi ser etter eiendommer hvor det gjerne har vaert eller er, et gammelt gårdsbruk eller husmannspl­ass. Vi reiser 100 år tilbake i tid. Gården bør derfor helst ligge litt for seg selv, slik at moderne bygninger, kraftledni­nger eller lignende ikke er synlig fra gården. Stedet må også ligge i umiddelbar naerhet til vann, altså enten sjø, innsjø, tjern eller elv, samt ha gode solforhold og dyrkbar jord, sier produksjon­slederen.

– Et annet moment som er viktig, er at vi er opptatt av at plassen og området vi velger ut har en interessan­t historie vi kan fortelle, legger hun til.

Slik tipser du

Har du tips til ny «Farmen»gård? Send en epost til farmengard@strix.no.

– Det er flott om de som tipser sender ved adresse, samt gjerne bilder av stedet og kontaktinf­o til eiere, sier Kolstadbrå­ten.

 ?? FOTO: TORE ELLINGSEN ?? AUST-AGDER IGJEN?: Produksjon­sselskapet som lager den populaere realityser­ien Farmen er på utkikk etter ny gård. Aust-Agder er i kikkert igjen.
FOTO: TORE ELLINGSEN AUST-AGDER IGJEN?: Produksjon­sselskapet som lager den populaere realityser­ien Farmen er på utkikk etter ny gård. Aust-Agder er i kikkert igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway