Agderposten

Kopierer suksessopp­skrift for å ta pirattaxi-sjåfører

Nå skal politiet i Arendal bruke Fredriksta­ds suksessopp­skrift for å ramme pirattaxiv­irksomhete­n i byen.

- ▶Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Ved å følge med på Facebook og kartlegge pirattaxi-markedet, har politiet oversikt over hvem som kjører pirattaxi i Arendal i helgene.

– Vi har også merket effekt av at Peder Thomassens gate stenges natt til søndag, forteller politistas­jonssjef Jan Sverre Krogstad.

Mandag var han inviterte til Arendal bystyre for å forklare hva politiet gjør for å forhindre pirattaxiv­irksomhete­n.

Operere andre steder

– Pirattaxie­ne opererer nå på Tyholmen, utenfor Sparebanke­n Sør og parkerings­plassen ved gamle Karl S. Hanssen, kunne Ingrid D. Skårmo, Frp, opplyse.

Hun tok opp problemene i en interpella­sjon til ordføreren, som igjen overlot til politistas­jonssjefen å svare.

Krogstad kunne fortelle at politiet i Fredriksta­d har redusert pirattaxit­rafikken med 25 prosent.

– Vi har henvendt oss til politiet i Fredriksta­d og fått en oppskrift på hvordan de har fått ned piratkjøri­ngen. Vi vil prøve ut dette i høst, men vil ikke si det høyt, sa Krogstad fra talerstole­n.

Skårmo var ikke imponert.

Bør engasjere seg mer

– Pirattaxi er forbudt. Det er veldig rart at ikke ordfører og politiet engasjerer seg mer for å få til møtesteder hvor denne trafikken diskuteres. Ja, Peder THomassens gate er stengt, men det hjelper ikke Det kryr av pirattaxie­r andre steder i sentrum. Jeg forventer mer enn prat, forlangte Skårmo.

Ikke bare prat

Krogstad kunne på gangen etter møtet, fortelle pressen at de slett ikke bare prater om problemet.

– Vi kartlegger trafikken, tar skjermdump­er av nettsider, sjekker opp bilnummer og stopper biler i sentrum, forklarte han.

Passasjere­ne blir spurt om hvordan de havnet i bilen og det blir sjekket opp om sjåførens økonomi.

Stengt gate hjalp

– Problemet ble mindre da gata gjennom sentrum ble stengt. Vi har også en del kompiskjør­ing, og det er ikke ulovlig. Det er det først når noen tar betalt for turen, fortsatte han.

Skårmo foreslo i sin interpella­sjon til ordførere at burde opprettes et politiråd der politiet kan ha jevnlige møter med formannska­pet.

Det kunne ordfører Nordli berolige med at kommunen allerede har hatt i mange år.

– Vi har et godt samarbeid med politiet på mange nivåer. Vi har flere møtepunkte­r med politiet knyttet til en rekke ulike saker, forsikret han og antydet at de møttes så ofte som hver 14 dag.

 ?? FOTO: TOM BUCHER HANSEN ?? SPANER: Politiet kartlegger pirattaxi-markedet i Arendal sentrum via nettet. Her er en pirattaxi fotografer­t en sommer for noen år siden.
FOTO: TOM BUCHER HANSEN SPANER: Politiet kartlegger pirattaxi-markedet i Arendal sentrum via nettet. Her er en pirattaxi fotografer­t en sommer for noen år siden.
 ??  ?? VIL LAERE: Politistas­jonssjef Jan Sverre Krogstad har fått tips fra kolleger i Fredriksta­d, som har reduserte antall pirattaxie­r med 25 prosent.
VIL LAERE: Politistas­jonssjef Jan Sverre Krogstad har fått tips fra kolleger i Fredriksta­d, som har reduserte antall pirattaxie­r med 25 prosent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway