Agderposten

Vil fjerne mobiler og få mobbeombud

8,9 prosent av sjuendekla­ssingene i Arendal blir mobbet flere ganger i måneden. Politikern­e vil fjerne mobiltelef­onene, etablere mobbeombud og sette psykisk helse på timeplanen.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Bystyret er rystet over tallene som fremkommer i tilstandsr­apporten for grunnskole­n i Arendal kommune. Åshild Bruun-Gundersen kom med knallhard kritikk til rådmannen og skolestabe­n.

– Nå har jeg vaert bystyrerep­resentant i ti år, og det er ikke noe som helst som er blitt bedre i disse ti årene når det gjelder mobbing. De som blir mobbet, får barndom og skolegang ødelagt. Inngangen til arbeidsliv­et blir vanskelige­re. Dette aksepterer vi bare ikke lenger! Nå er det nok, rådmann. Den politiske viljen er til stede, men det administra­tive arbeidet er faktisk ikke på plass. Vi i bystyret er nødt til å vaere knalltydel­ige, sa Bruun-Gundersen fra talerstole­n.

– Sjokktilst­and

Milly O. Grundesen (Sp) provoserte med denne uttalelsen:

– Det snakkes om mobbing som om mobbing er en katastrofe. Men det er slik at det som ikke knekker deg, gjør deg sterkere. Jeg tror ikke alle her med hånda på hjertet kan si at vi aldri er blitt mobbet. Men vi har kommet oss hit likevel, sa hun.

Uttalelsen fikk krass kritikk fra Kristoffer Lyngvi-Østerhus (H).

– Mobbing er noe vi tar på største alvor, og det gjør vi ikke narr av. Det er trist at hver gang vi får denne rapporten, er vi i sjokktilst­and. Det er trist at så mange barn og voksne lider, sier Lyngvi-Østerhus.

Det anslås at rundt 400 grunnskole­elever i Arendal opplever mobbing flere ganger i måneden.

– Vi har dårlig tid. Målet er at ingen blir mobbet. En er en for mye. Akkurat nå går det elever hjem, som blir mobbet på skoleveien, sa ordfører Robert C. Nordli (Ap).

Rådmannen fortalte bystyret at fokuset på å bekjempe mobbing.

– Fokus på mobbing har vaert tilstedeva­erende over lang tid, og resultaten­e viser at det skal det fortsatt vaere, sa rådmannen.

Nytt fag

Etter en lang debatt og gruppemøte­r i bystyret, vedtok bystyret enstemmig en rekke tiltak, blant annet mobilfri skole. etablering av mobbeombud og få psykisk helse inn som fag, helst fra fjerde trinn.

– Mobbing er blitt en folkesykdo­m. Barna må få vite at det er greit å vaere ulike, sier Benedikte Nilsen (H).

 ??  ?? MOBBING: Benedikte Nilsen (H) og Anders Kylland (Frp) i samtale om mobbing etter gruppemøte­r i Arendal bystyre.
MOBBING: Benedikte Nilsen (H) og Anders Kylland (Frp) i samtale om mobbing etter gruppemøte­r i Arendal bystyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway