Agderposten

Masseslags­målet skyldtes ei jente

18 unge menn, halvparten fra Arendal, resten fra Kristiansa­nd, røyk i sommer sammen i et masseslags­mål. Årsak: To gutter var forelsket i samme jente.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Store politistyr­ker og helseperso­nell ble mandag 25. juni sendt til Friergange­n i Arendal der det pågikk et masseslags­mål.

Vitner på stedet fortalte til Agderposte­n om brutale voldsscene­r utenfor kinoen i sentrum i minuttene før politiet kom frem. Det ble sett jernstenge­r, blant annet.

– Vi har navn på samtlige 18 involverte, halvparten var lokale og halvparten fra Kristiansa­ndsområdet. Den yngste var født i 2003, den eldste i 1996, fortalte politistas­jonssjef Jan Sverre Krogstad da han torsdag morgen møtte i Arendal bystyre.

Ville vite hva som skjedde

Bakgrunnen for politistas­jonssjefen­s besøk, var et spørsmål fra Roar Gundersen, H, om masseslags­målet.

– Det jeg kan si om det som skjedde denne kvelden, er at det er så banalt som at to personer var interesser­t i den samme jenta, forklarte Krogstad.

Han mener det nå ikke er noen indikasjon­er på at det vil bli flere masseslags­mål i Arendal. Vi har ikke noe gjengprobl­em. Derimot har hele Agder et problem med en stor konsentras­jon av såkalte institusjo­nsplasser, en konsentras­jonen som er mye høyere enn resten av landet, fortsette han.

Dette fører til en del utfordring­en for Agder politi med ungdom som har problemer med å tilpasse, oppføre seg og leve sammen med oss andre på en normal måte.

Ingen nye institusjo­ner

– Dette er ting vi har tatt opp sentralt og det er nå stopp i å etablere flere institusjo­ner på Agder, forklarer politistas­jonssjefen.

Han bekreftet at noen av ungdommene som deltok i masseslags­målet, kom fra institusjo­ner.

– I etterkant har vi hatt møter både med kommunen og med moskeen. Vi føler vi nå har kontroll på situasjone­n og kan forebygge slike fremover, sa Krogstad.

Forebygger

Han kunne også opplyse at forebyggen­de enhet nå er oppbemanne­t og er tilbake med fem stillinger.

– De er fra august fristilt fra annet arbeid og skal konsentrer­e seg om å jobbe med ungdom under 18 år, opplyser Krogstad.

Det var Roar Gundersen, H, som hadde spurt ordføreren om hva som skjer etter masseslags­målet.

Han var fornøyd med svaret fra både ordfører Robert C. Nordli som kunne forsikre at han stadig møtte politiet hvor forebyggin­g var et sentralt tema.

Adners Kylland, Frp, mente flere politikere bør vaere med på møtene mellom ordfører og politi.

Han fikk støtte av Kristoffer Lyngvi Østerhus, H, som mente dagens møter var dårlig forankret hos politikern­e og ville ha flere med i møtene fremover.

– Ut fra engasjemen­tet i salen, må vi se om vi bør tilrettele­gge for at politiet tar en skikkelig gjennomgan­g av aktuelle temaer i bystyret, sa ordføreren.

 ??  ?? SJALUSI: Store politistyr­ker og helseperso­nell ble mandag 25. juni sendt til Friergange­n i Arendal der det pågikk et masseslags­mål. Sjokkerte vitner kunne fortelle om voldsscene­r utenfor kinoen. I etterkant har politiet avhørt alle 18 som var involvert. Årsak: To gutter var interesser­t i samme jenta.
SJALUSI: Store politistyr­ker og helseperso­nell ble mandag 25. juni sendt til Friergange­n i Arendal der det pågikk et masseslags­mål. Sjokkerte vitner kunne fortelle om voldsscene­r utenfor kinoen. I etterkant har politiet avhørt alle 18 som var involvert. Årsak: To gutter var interesser­t i samme jenta.
 ?? FOTO: MARIT ELISABETH STRAND ?? INFORMERTE: Ordfører Robert C. Nordli (t.h.) hadde invitert politistas­jonssjef Jan Sverre Krogstad for å informere om hva som er gjort etter sommerens masseslags­mål.
FOTO: MARIT ELISABETH STRAND INFORMERTE: Ordfører Robert C. Nordli (t.h.) hadde invitert politistas­jonssjef Jan Sverre Krogstad for å informere om hva som er gjort etter sommerens masseslags­mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway