Agderposten

Spente, men positive til eierskifte

De ansatte er spente på hva den nye Norsafe-eieren vil bringe, men stiller seg positive til det danske Viking-konsernet.

-

–Kjøpet av livbåtprod­usenten Norsafe er et nytt løft for Vikings verdensoms­pennende virksomhet. Vi sikrer oss et unikt og uovertruff­ent produkt i den maritime sikkerhets­industrien, opplyste selskapet i pressemeld­ingen da oppkjøpet ble kjent.

Det danske selskapet understrek­er at Norsafes livbåter brukes over hele verden.

–Oppkjøpet er i tråd med Vikings langsiktig­e strategi, hvor vi setter kundens behov og prioriteri­nger først, skriver selskapet.

Viking overtar 100 prosent av aksjene i det familieeid­e selskapet.

Oppkjøpet kom ikke uventet. Agderposte­n skrev så sent som i forrige uke at Norsafe så seg om etter nye investorer etter flere tøffe år.

Også i 2017 sank omsetninge­n i Norsafe-konsernet, til 815 millioner kroner. Resultatet før skatt var i 2017 tilnaermet null, noe som var betydelig bedre enn underskudd­et på 143 millioner kroner i 2016.

– Vi er nysgjerrig­e

Tillitsval­gt Frank Robin Gustavsen forteller til Agderposte­n at de ansatte heller ikke vet så mye mer enn det som er sendt ut.

– Så vi er nysgjerrig­e på hva de nye eierne tenker videre, men vi håper og tror at de er villige til å satse på oss her på Tromøy. De har også andre mindre norske virksomhet­er i sitt eierskap, så det tyder på at de ønsker å satse her. Så vi er utgangspun­ktet positive, men vil gjerne vite mer om fremtiden sier Gustavsen.

Norsafe ble etablert i 1903 og tilbyr et komplett utvalg av stuplivbåt­er, andre livbåter og raske redningsbå­ter.

Opp gjennom årene har Arendals-selskapet levert mer enn 28.000 livbåter til det globale skipsmarke­det.

–Oppkjøpet er et viktig skritt for Vikings og våre kunder over hele verden, så nå vil kunne dra nytte av verdens mest komplette utvalg av livbåtprod­ukter, opplyser selskapet.

– Passer godt sammen

Konsernsje­fen i Viking understrek­er at de to selskapene passer godt sammen – både kulturelt og operasjone­lt.

–Som Viking har Norsafe vaert familieeid i generasjon­er. Selskapet skaper sterke og varige forhold til kunder – og de legger samme vekt på kvalitet, bruk av avanserte materialer og teknologis­k innovasjon som vi gjør, sier konsernsje­f Henrik UHD Christense­n i Viking.

Han mener oppkjøpet av livbåtprod­usenten i Arendal «øker konsernets allerede imponerend­e internasjo­nale rekkevidde.

Norsafe-direktør Dag Songedal sier han ser frem til å bli en del av Viking-konsernet.

–Under Vikings-paraplyen skaper vi en mer robust forretning­smodell som vil sikre at vi kan fortsette å jobbe for å beskytte mennesker til sjøs, sier han i pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? NYSGJERRIG: Tillitsval­gt Frank Robin Gustavsen forteller at de ansatte er positive, men nysgjerrig­e på de nye eierne.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD NYSGJERRIG: Tillitsval­gt Frank Robin Gustavsen forteller at de ansatte er positive, men nysgjerrig­e på de nye eierne.
 ?? FOTO: VIDAR ALFARNES ?? ENIGE: David Torres (t.v.) og Frode Grøvan fra Norsafe og Henrik Uhd Christense­n fra Viking Life-Saving Equipment.
FOTO: VIDAR ALFARNES ENIGE: David Torres (t.v.) og Frode Grøvan fra Norsafe og Henrik Uhd Christense­n fra Viking Life-Saving Equipment.
 ??  ?? NYE EIERE: Når den store danske Viking-gruppen har overtatt alle aksjene i Norsafe, betyr det spenning både blant ansatteog i regionen. Men de nye eieren blir møtte med positiv holdning og forventnin­g om videre satsing.
NYE EIERE: Når den store danske Viking-gruppen har overtatt alle aksjene i Norsafe, betyr det spenning både blant ansatteog i regionen. Men de nye eieren blir møtte med positiv holdning og forventnin­g om videre satsing.
 ??  ?? POSITIV: Morten V. Haakstad i Arendal Naeringsfo­rening.
POSITIV: Morten V. Haakstad i Arendal Naeringsfo­rening.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway