Agderposten

Forventer ny behandling

Varsler Ragnar Holvik forventer nå at kommunesty­ret tar erstatning­ssaken hans opp til ny behandling.

-

Etter at kommunesty­ret avslo erstatning­skravet hans 11. desember i fjor, uttalte ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) at han var veldig glad for at det var gjennomfør­t en faktaunder­søkelse av en uavhengig part.

Men på forespørse­l fra Arnt Gunnar Tønnessen (V) i kommunesty­ret mandag erkjente ordføreren at det ikke var gjennomfør­t en faktaunder­søkelse med stor F, men en undersøkel­se av fakta.

I kontrollut­valget torsdag uttrykket Jarle Christians­en (Ap) bekymring for at kommunesty­ret kan ha fattet et vedtak på feil premisser.

– Må undersøkes naermere

– Det er litt vondt og ubehagelig. Dette må undersøkes naermere, sa han.

Rådmann og ordfører avviste at det var noe i veien med grunnlaget i kommunens faktaunder­søkelser.

– Faktaunder­søkelse er saksbehand­ling. Det er innhentet dokumentas­jon og gjort intervjuer med de som påstår og de det påstås om. Deretter er det gjort en vurdering av innsamlet materiale, og kommet frem til mest sannsynlig fakta. I alle saker er partene er blitt hørt. Alle påstander er sjekket ut, sa rådmannen.

– Setterådma­nnen hadde ansvaret for erstatning­ssaken i fjor. Det er setterådma­nnen som må spørres. Det var politisk vedtatt å sette saken bort til setterådma­nn. Dokumenten­e er vi kjent med gjennom flere omganger. Skulle det vaere rapporter som mangler, er det underlig. Alt har ligget åpent og tilgjengel­ig, tilføyde ordføreren.

Holvik skriver i en e-post til Agderposte­n at han nå forevnter at kommunesty­ret behandler erstatning­ssaken hans på nytt.

«Setterådma­nnens sak i desember, saksbehand­let av KS advokat Winters, tåler ikke vanlige saksbehand­lingsnorme­rs lys. Jeg har i et leserinnle­gg tidligere i sommer vist at ingen av kriteriene som gjelder

for faktaunder­søkelser, ble oppfylt i gjengjelde­lsessaken. Min advokat, Birthe Eriksen, uttalte blant annet dette til saksbehand­lingen: «Holvik har således, verken kunnet uttale seg til innstillin­gen, fått uttale seg til «informasjo­n fra personer som er involvert i saken/vitner» eller fått anledning til å ettersende sine kommentare­r til denne»… «det er heldigvis sjelden at man ser et offentlig saksdokume­nt i en sak med så store konsekvens­er for et enkeltmenn­eske - som er så brutalt ensidig at fremstilli­ngen i seg selv blir selve bekreftels­en på det saken nettopp gjelder: En systematis­k gjengjelde­lse og utstøtelse av en varsler som har varslet om alvorlige kritikkver­dige forhold - på vegne av innbyggern­e i Grimstad kommune», skriver Holvik.

– Fullt ut forsvarlig

Dette avviste ordføreren i et brev til politikern­e allerede før det nevnte desembermø­tet. Han skrev at kommunesty­rebehandli­ngen var fullt ut forsvarlig.

Glimsdal bygde sin vurdering på et brev fra KS-advokat Geir S. Winthers, som mener saksbehand­lingen har vaert fullt ut i tråd med regelverke­t, og at kontradiks­jonen (muligheten til å forsvare seg) er vel ivaretatt.

 ??  ?? FORVENTER: Varsler Ragnar Holvik forventer at kommunesty­ret behandler erstatning­ssaken hans på nytt.
FORVENTER: Varsler Ragnar Holvik forventer at kommunesty­ret behandler erstatning­ssaken hans på nytt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway