Agderposten

Britene gir Putin ansvaret for giftangrep

Storbritan­nias sikkerhets­minister Ben Wallace sier Russlands president Vladimir Putin til sjuende og sist har ansvaret for giftangrep­et mot Sergej Skripal.

-

den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia i Salisbury 4. mars i år.

I et radiointer­vju med BBC fikk Wallace spørsmål om hvorvidt han mener Putin baerer ansvaret for angrepet.

– Til sjuende og sist gjør han det, i kraft av at han er Russlands president og av at det er hans regjering som styrer og finansiere­r militaeret­terretning­en GRU via forsvarsde­partemente­t, svarer Wallace.

– Jeg tror ingen ville sagt at Putin ikke har kontroll på staten sin, og GRU handler definitivt ikke på egen hånd. Det er ledet og knyttet til begge de øverste medlemmene av russlands generalsta­b og forsvarsmi­nisteren, og gjennom det til Kreml og presidente­ns kontor, sier Wallace videre.

Storbritan­nia har også tidligere anklaget Russland, som har svart med kraftig fornektels­e.

I kjølvannet har Storbritan­nia og landets allierte utvist flere titalls russiske diplomater, og Russland har svart med samme mynt. USA har i tillegg innført nye sanksjoner mot Russland på grunn av angrepet.

Skripal og datteren overlevde giftangrep­et, men rester av novitsjok er funnet i en parfymefla­ske som ble plukket opp av en lokal mann uker etterpå. Mannens og hans kjaereste Dawn Sturgess ble akutt syke, men kjaeresten, som fikk flasken, døde 9. juli.

(NTB-AP)

 ??  ?? PARFYME: Nervegifte­n ble smuglet inn i en parfymefla­ske fra Nina Ricci, mener britisk politi. Britene anklager to ansatte i russisk militaeret­terretning for å ha benyttet nervegifte­n novitsjok i et forsøk på å drepe
PARFYME: Nervegifte­n ble smuglet inn i en parfymefla­ske fra Nina Ricci, mener britisk politi. Britene anklager to ansatte i russisk militaeret­terretning for å ha benyttet nervegifte­n novitsjok i et forsøk på å drepe

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway