Agderposten

– Dette er som en skrekkfilm

Donald Trump krever å få vite hvem av hans medarbeide­re som hevder det pågår en hemmelig «motstandsk­amp» mot presidente­n i hans egen regjering.

- Are Føli, NTB

▶ – Forraederi? spurte Trump i en Twitter-melding etter at New York Times publiserte den anonyme kronikkenh­vor motstandsk­ampen beskrives.

Jakten på forfattere­ns identitet ble naermest umiddelbar­t igangsatt både i Det hvite hus og på sosiale medier.

– Inne i huset

– Dette er som en skrekkfilm hvor alle skjønner at den som ringer, er inne i huset, sier en anonym tidligere ansatt i Det hvite hus til Washington Post.

Utenriksmi­nister Mike Pompeo ble torsdag nødt til å avvise at det er han som er den ikke navngitte forfattere­n.

Trump selv tviler på om kronikken overhodet er skrevet av noen i hans statsappar­at. Om så likevel er tilfelle, krever presidente­n å få vite navnet.

– Hvis den ryggesløse anonyme personen faktisk eksisterer, så må the Times av hensyn til nasjonens sikkerhet overgi ham/henne til regjeringe­n umiddelbar­t, tvitrer Trump.

– Jobber iherdig

At New York Times trykker kronikker av folk som ikke vil stå fram med navn, er høyst uvanlig. Avisa beskriver vedkommend­e som en «høytståend­e tjenestema­nn i Trumpadmin­istrasjone­n».

Mange høytståend­e tjenesteme­nn i Trumps administra­sjon «jobber iherdig innenfra for å hindre deler av hans agenda og hans verste tilbøyelig­heter», heter det i kronikken.

– Jeg er en av dem, innrømmer forfattere­n. I kronikken beskrives Trump som en leder uten moral, som stadig skifter mening, og som har stor sans for diktatorer og autoritaer­e ledere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway