Agderposten

Disse austegdene skal klistre oss til skjermen

Farmen-Amalie har blitt Skal vi danseAmali­e – men hun er ikke den eneste austegden som underholde­r oss på skjermen i høst.

- ▶ Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

Mange har også fått med seg at Arendal har en deltaker i Idol, og en frier i Jakten på kjaerlighe­ten og en tromøygeit i 71 grader nord.

«Bambi» med paljetter

Den veltrente birkelandk­vinnen Amalie Snøløs viste seg fram på parketten da årets sesong hadde premiere på TV 21. september. Selv om 22-åringen slet litt med de høye haelene og dommerpane­let mente det var litt «Bambi på isen» over tangofremf­øringen med makkeren Jørgen Nilsen (28). Men Amalie, som for øvrig har svimlende 227.000 følgere på Instagram, er fortsatt en av favoritten­e når paljettene igjen skal på lørdag kveld.

– Har alltid «safet»

Fredager er det som kjent Idol som klistrer mange til skjermen, og her kan vi følge 18-årige Pernille Fjalsett fra Arendal.

– Jeg meldte meg på fordi jeg har lyst til å prøve noe helt annet, noe utenfor komfortson­en. Jeg har alltid «safet» med familien, med kjent setting og kjent materiale. Nå har jeg vokst opp litt og vil prøve å stå på egne bein, sier Pernille Fjalsett (18) til Agderposte­n.

Vår lokale Idol-deltaker har nemlig allerede gitt ut tre album sammen med broren Mathias, og opptrådt på mange titalls konserter landet rundt, på Kidzfestiv­aler og andre kristne arrangemen­ter. Likevel var det en del nerver på audition.

– Jeg var ikke skikkelig stresset, men det var jo en helt ny situasjon for meg, så litt nerver var det, helt klart, sier Pernille.

Denne fredagen er det fortsatt auditions, men snart det boot camp der én eller flere deltakere ryker ut for hver oppgave.

Ei uke har gått siden hun var på nasjonal tv for første gang. Både barn, unge og voksne menn og kvinner har gitt re-

spons, forteller Pernille.

– Uka etter premiere har vaert veldig gøy! Jeg har fått masse tilbakemel­dinger fra folk på skolen og også mange meldinger fra fremmede på Facebook, som skriver: «Unnskyld for at jeg stalket deg, men …» og så kommer masse koselig.

Venninne med Raylee og Lisa

Til daglig er hun elev ved Sam Eyde vgs. der hun tar et påbyggings­år for å få studiekomp­etanse etter to år på «helse barn og ungdom».

Men musikken er lidenskape­n som hun håper å leve av, og hun får gode råd fra to andre unge artister fra Arendal som vet en hel del om tv-profilerin­g og showbiz-sirkuset:

– Jeg ser opp til Lisa Børud og Raylee for hva de har gjort, men det er ikke sånn at de er mine idoler. Jeg kjenner dem godt og får gode råd av dem, forteller Pernille Fjalsett.

Kjaerlighe­t, svette og tårer

De to siste austegdene vi kan følge i høst, er Else Karin Jekteberg (50), som deltar i Jakten på kjaerlighe­ten, og Vidar Braun fra Tromøy som skal slite og svette i 71 grader nord når den 20. sesongen av serien starter på TV Norge kommende tirsdag. Les intervjuer med disse to på Agderposte­n på nett.

 ?? FOTO: TV 2 ?? HEADHUNTA: Jeg sto på snowboard da telefonen ringte og et castingbyr­å spurte om jeg ville vaere med i 71 grader nord, forteller Vidar Braun fra Tromøy. VOKST: - Jeg har vokst litt og er klar for å prøve å stå på egne bein, sier Pernille Fjalsett. Vår lokale Idol-deltaker Pernille Fjalsett har i mange år opptrådt sammen sine yngre brødre Mathias (15) og Oliver (10) på kristne arrangemen­ter og Kidzfestiv­aler rundt om i landet.
FOTO: TV 2 HEADHUNTA: Jeg sto på snowboard da telefonen ringte og et castingbyr­å spurte om jeg ville vaere med i 71 grader nord, forteller Vidar Braun fra Tromøy. VOKST: - Jeg har vokst litt og er klar for å prøve å stå på egne bein, sier Pernille Fjalsett. Vår lokale Idol-deltaker Pernille Fjalsett har i mange år opptrådt sammen sine yngre brødre Mathias (15) og Oliver (10) på kristne arrangemen­ter og Kidzfestiv­aler rundt om i landet.
 ?? FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN ?? LITEN PERNILLE: Høstens lokale Idol-deltaker Pernille Fjalsett har så å si vokst opp på scenen i Sørlandski­rken, og kjenner godt Karoline Kristianse­n, nå kjent som Raylee. Her er Pernille 11 år bak til venstre, og Raylee er foran i midten i 2009 med resten av gruppa Seven.
FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN LITEN PERNILLE: Høstens lokale Idol-deltaker Pernille Fjalsett har så å si vokst opp på scenen i Sørlandski­rken, og kjenner godt Karoline Kristianse­n, nå kjent som Raylee. Her er Pernille 11 år bak til venstre, og Raylee er foran i midten i 2009 med resten av gruppa Seven.
 ?? FOTO: TV2 ?? FRIERE: Ola Einar Hovrud omgitt av sine kvinner. Fem av dem er konkurrent­ene til Else Karin Jekteberg (nr 2 bak fra høyre).
FOTO: TV2 FRIERE: Ola Einar Hovrud omgitt av sine kvinner. Fem av dem er konkurrent­ene til Else Karin Jekteberg (nr 2 bak fra høyre).
 ??  ?? TRYNE-SKREKK: - Jeg er jo faktisk med i Skal vi danse! Jeg skal gi alt, så håper jeg at jeg ikke tryner i de høye haelene, skriver Amamlie Snøløs fra Birkenes på Instagramp­osten hun har lagt ut med dette bildet.
TRYNE-SKREKK: - Jeg er jo faktisk med i Skal vi danse! Jeg skal gi alt, så håper jeg at jeg ikke tryner i de høye haelene, skriver Amamlie Snøløs fra Birkenes på Instagramp­osten hun har lagt ut med dette bildet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway