Agderposten

- Alle endene telles etterpå

-

▶ FROLAND: Sist helg slapp Lions i Froland ut 600 ender i Nidelva. Publikum hadde hver sin nummererte and, og det vanket premier til de endene som kom først i mål.

Dette har skapt frustrasjo­n blant flere Sideblikk-lesere. Jorunn skriver dette:

– Leser med forferdels­e at de skal slippe 600 plastender i elva! Er det mulig at folk gjør sånn etter hva vi ser og hører om plast i havet? Er det fortsatt noen som ikke skjønner alvoret?

Kåre Bråten er også oppgitt. Han skriver (utdrag):

– Tenk å sende 600 nummererte plastender nedover en elv, hvor eieren av den første som passerer målstreken vinner. Vi leser stadig om all plasten som forurenser sjøen/havet, og så setter Lions i gang et slikt tåpelig arrangemen­t. Hvilken garanti har en for at alle endene blir funnet og kommer opp igjen av vannet? Jeg tror veldig mange forsvinner, og er med på å forurense elva/sjøen/havet. Nei, Lions, finn på en mer fornuftig lek neste gang.

Ottar Haugmoen i Lions svarer dette:

– Folk må ikke bli sinte før de vet hvordan vi håndterer andeløpet. Da endene passerte målstreken, var to båter og en kajakk ute i elva plukket opp endene. I tillegg gikk en person langs elvekanten og plukket ender. Senere telles alle endene da hver and har sitt eget nummer. Da har vi full kontroll på alle endene, beroliger han.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway