Agderposten

Selger etter 30 års eierskap

- Priset til 6,5 millioner Ble gjeldfritt i fjor pyb@agderposte­n.no

6,5 MILLIONER: Vigdis og Magnus Thorbjørns­en har drevet spisested i lokalene i 36 år, og har ingen umiddelbar­e planer om å gi seg.

Kroverten ANS leier i naeringsby­gget fra tidlig 1970-tall, og ligger synlig til for alle trafikkere­nde som ferdes forbi på fylkesvei 420 noen steinkast unna Vippa bru.

De to rutinerte krovertene eier bygget sammen med Grimstad-mannen Jan Ole Nyland i et selskap som heter Tangen Eiendom AS.

De kjøpte naeringsby­gget sammen i 1988, har bygget det ut i flere etapper og blant annet etablert et kurs- og møtelokale.

Nå er det tid for å selge eiendommen, og den er lagt ut i markedet med en prisantydn­ing på 6,5 millioner kroner.

– Årsaken til at vi selger eiendommen er at vi begynner å bli godt voksne. Vi synes det er naturlig å slippe yngre krefter til, sier Jan Ole Nyland (64) til Agderposte­n. SELGER:

Han forteller at tomt og beliggenhe­t bidrar til at interessen i markedet er stor, men det er ennå ikke solgt.

Vigdis og Magnus Thorbjørns­en etablerte egen drift 1. september 1982 under Taverna-konseptet. Høsten 1988 skiftet de navn til Kroverten.

Ifølge salgsannon­sen har Kroverten betalt 504.000 kroner i årlig leie til Tangen Eiendom, som Thorbjørns­en og Nyland eier hver sin halvpart i.

Ifølge den samme annonsetek­sten kan leietaker gjerne bli vaerende i lokalene. Leiekontra­kten kan imidlertid sies opp med 12 måneders gjensidig varsel.

– Kroverten har ingen planer om å avvikle. Men det står ny eier fritt til å avgjøre. Der er Thorbjørns­en fleksibel, sier Nyland, som er styreleder i Tangen Eiendom.

Samlet areal i naeringsby­gget er på 721 kvadratmet­er, med en festetomt på 3,6 dekar.

Styreleder­en skryter av eiendommen­s beliggenhe­t, parkerings­areal og utviklings­potensial.

Det er samtlige aksjer i Tangen Eiendom som nå er til salgs. Dette selskapet har ingen ansatte, og ble gjeldfritt i 2017.

 ?? FOTO: NAERINGSME­GLEREN SAEDBERG & HODNE ??
FOTO: NAERINGSME­GLEREN SAEDBERG & HODNE
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway