Agderposten

Slår til mot butikker

To butikktyve­r er fanget opp på overvåking­skamera i en rekke byggevaref­orretninge­r på Sørlandet denne uken.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

▶ – De virket til å vaere veldig profesjone­lle. De ledet betjeninge­n bort fra situasjone­n og så forsynte de seg med verktøy, sier daglig leder hos Montér Tvedestran­d, Marius Løvdal, til Agderposte­n.

Agderposte­n har i helgen vaert i kontakt med en rekke verktøy- og byggevareb­utikker i distriktet som alle har hatt besøk av de samme to mennene.

Hos Montér i Tvedestran­d forsvant det tre avstandsmå­lere til en verdi av 10.00 kroner. Hos Karl S. Hanssen på Stoa i Arendal forsvant det målere og en muttertrek­ker til en verdi av 15.000 kroner.

– Førstemann brukte tid, nestemann visste hva han skulle ta. Vi tror vel at de to har samarbeide­t om dette, sier daglig leder Karl Wiggo Hanssen hos Karl S. Hanssen.

Fanget på kamera

I begge butikkene viser overvåknin­gsvideo at de to mennene forsyner seg med verktøy. De har også blitt filmet og fotografer­t i en rekke andre butikker den siste uken.

– De var hos oss på torsdag, men vi fikk mistanke til dem med en gang de kom inn. Vi fulgte med dem hele tiden, så de fikk ikke med seg noe hos oss, sier butikksjef Espen Gundersen ved Optimera på Stoa i Arendal.

Butikkens overvåking­skameraer har fanget opp de to mennene i det de kommer inn i byggevaref­orretninge­n på Stoa. Mennene er identiske med de to som er filmet idet de stjeler verktøy fra Karl S. Hanssen i Arendal og hos Montér i Tvedestran­d – dagen før, onsdag 5. september.

– Kjente igjen den ene

– De oppførte seg nokså rart, men de skjønte at vi fulgte med så de forsvant i løpet av ganske kort tid, sier Gundersen. Butikksjef­en mener han drar kjensel på den ene av mennene etter flere butikktyve­rier i vår.

– Den gang forsvant det avstandsmå­lere og Bosch-produkter. Samme type verktøy, og ikke minst samme merke, som det som er stjålet i andre butikker denne uken, sier Gundersen.

Bilde av bil

Da han ble kjent med at det hadde vaert tyverier hos blant annet Montér i Tvedestran­d, tok han kontakt med butikken. Hos Optimera hadde nemlig ett av kameraene fanget opp bilen de to kjørte – med registreri­ngsnummer.

Overvåknin­gsbildene er nå overlevert politiet.

Det samme er filmen fra Montér i Tvedestran­d. Hos Karl S. Hanssen vil man politianme­lde til uken.

Går etter Bosch

Agderposte­n er kjent med at det i tillegg til dette har vaert flere butikktyve­rier – eller det man mistenker er forsøk på tyveri – hos andre byggevaref­orretninge­r på Sørlandet de siste dagene.

– De samme to var hos oss på onsdag. Vi tror ikke de fikk med seg noe fra butikken, men vi kan ikke vaere 100 prosent sikre, sier daglig leder Thor Blom Bakke hos Monter Blom-Bakke på Fevik i Grimstad.

Flere butikker i Kristiansa­nd har også hatt besøk av de to mennene – og noen av dem har egne overvåknin­gsbilder av de to.

- Vi hadde denne uken besøk av to personer i vårt proffanleg­g i Barstølvei­en. De hadde en mistenkeli­g oppførsel, men takket vaere gode rutiner og en meget oppmerksom butikkansv­arlig som fotfulgte dem i butikken, forlot de ganske kjapt anlegget vårt, sier salgssjef Trond Solvik hos Neumann Bygg AS i Sørlandspa­rken. Agderposte­n er kjent med at minst to andre butikker i kristiansa­ndsdistrik­tet har hatt tyverier av avstandsmå­lere og Bosch-verktøy den siste uken. – Slik går de frem Butikkdriv­erne som Agderposte­n har snakket med forteller om noenlunde lik fremgangsm­åte:

•Begge to snakker dårlig engelsk når de oppsøker butikkene.

•De går inn i butikken hver for seg, uten å tilkjenneg­i at de er sammen.

•Den ene har en øreplugg koblet til telefon, den andre prater vanlig i mobilen mens han er i butikken.

• Én oppsøker betjening og stiller diverse spørsmål, den andre titter rundt i butikken på egen hånd.

Håper politiet oppklarer

– Jeg mistenker vel at de egentlig prater med hverandre når de er i butikken. Den ene snakker, den andre lytter. Det er i hvert fall slik det fremstår i ettertid, sier Gundersen. Flere av butikkdriv­erne mener de to mennene snakker polsk. De kjører en polskregis­trert bil. – Politiet har i hvert fall fått mange bilder, videoer og informasjo­n fra butikkene de siste dagene. De skulle ha et godt utgangspun­kt for å løse saken, sier Gundersen. Agderposte­n har i helgen ikke lykkes med å få politiet i tale om butikktyve­ne.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? OPTIMERA: Her er de to mennene på vei inn til Optimera på Stoa i Arendal torsdag. Begge er fanget opp av overvåknin­gskameraer i en rekke verktøyfor­retninger på Sørlandet den siste uken. Foto: Overvåknin­gskamera
OPTIMERA: Her er de to mennene på vei inn til Optimera på Stoa i Arendal torsdag. Begge er fanget opp av overvåknin­gskameraer i en rekke verktøyfor­retninger på Sørlandet den siste uken. Foto: Overvåknin­gskamera
 ??  ?? STJELER: Her slår de to tyvene til igjen, denne gangen hos Montér Tvedestran­d. Samme dag som de slo til mot Karl S. Hansen i Arendal.
STJELER: Her slår de to tyvene til igjen, denne gangen hos Montér Tvedestran­d. Samme dag som de slo til mot Karl S. Hansen i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway