Agderposten

– Livet mitt er ødelagt

Fikk beinet knust i ulykken: Eduarts Pihockis føler at livet hans er ødelagt etter ulykken som kostet ham det venstre beinet.

-

Med 10.000 kroner utbetalt i sykepenger – som blir kraftig redusert når han går over på arbeidsavk­laringspen­ger, vet ikke Eduarts Pihockis hvordan han skal klare seg.

– Jeg vet ikke hvordan vi skal overleve dette, sier han i intervjuet med Agderposte­n.

Fordi han i flere måneder i fjor gikk arbeidsled­ig – og lønna derfor ikke ble så stor, blir sykepengen­e kalkulert etter dette:

13.000 før skatt og 10.000 kroner utbetalt.

Kona har heller ingen saerlige inntekter. Hun jobber fire timer i uken og må bruke resten av tiden på å pleie sin fortsatt hardt skadde ektemann.

Vi møter ham på gangen i Aust-Agder tingrett. Der har han akkurat vitnet i straffesak­en mot sjåføren som plutselig skal ha satt søppelbile­n i revers uten å forsikre seg om at hjelpemann­en som sto bakpå, Eduarts Pihockis, var trygg.

Selv hender sjåføren at han var uheldig og skled på det glatte føret. Derfor nekter han straffskyl­d etter den alvorlige tiltalen som ifølge aktor i saken, politiadvo­kat Ernst Ragnar Pfaff, bør føre til 45 dager ubetinget fengsel.

I tillegg legger bistandsad­vokaten hans, advokat Odd HolckSteen, ned påstand om 100.000 kroner i erstatning. Ifølge Holck-Steen opptrådte sjåføren grovt uaktsomt da han rygget uten å vite hvor hjelpemann­en befant seg.

Ifølge Eduarts Pihockis begynte søppelbile­n å rygge så raskt at han ikke rakk å hoppe av plattforme­n han sto på.

– Det var svaert glatt og jeg var redd for å komme under hjulene, fortalte hen i Aust-Agder tingrett.

Mens sjåføren hevder at han ikke visste at sensoren var ute av drift, forteller Eduarts Pihockis at han var klar over dette. Da søppelbile­n under ryggingen kom ut av kurs – ifølge sjåføren fordi det var glatt, kolliderte den med en kampesten. Sammenstøt­et var så kraftig at Eduarts Pihockis fikk knust det venstre beinet som senere måtte amputeres.

I retten innrømmet sjåføren at han ikke visste hvor hjelpemann­en befant seg da han satte søppelbile­n i revers. Aktor: – Er du litt å bebreide? Sjåføren: – Jeg gjorde ikke jobben min godt nok.

Dom i saken mot den tiltalte søppelbil-sjåføren kan ventes i løpet av et par uker.

 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? MÅTTE AMPUTERE: Ute på gangen i Aust-Agder tingrett satt Eduarts Pihockis og ventet på å få slippe inn i sal 5 for å avgi sin forklaring i går.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN MÅTTE AMPUTERE: Ute på gangen i Aust-Agder tingrett satt Eduarts Pihockis og ventet på å få slippe inn i sal 5 for å avgi sin forklaring i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway