Agderposten

Mye grubling og en del salg på bilmessa

– Kona vil ha ny bil, men vi må tenke litt først, sier Norman Risholm. De er ikke alene.

- ▶ Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

Lørdag var det noe stille på bilmessa i Sør Amfi, men søndagens regn sendte mange innendørs.

– Vi pleier å ha borti 7.000 besøkende, det var nok litt mindre i år siden vaeret var så fint på lørdag, men søndag har det vaert enormt mye folk. Folk sto og ventet utenfor da vi åpnet. Vi er kjempeforn­øyd, sier leder i messekomit­een Dag Rekdal. – Er det blitt mye salg?

– Det er blitt noen konkrete salg. I tillegg er det gjort veldig mange avtaler. Mange skal komme innom forhandler­ne til uka for å for å bekrefte tilbud, eller for å taksere innbyttebi­len sin. Den uka som kommer nå, blir travel for mange forhandler­e, sier Rekdal.

Grubler

Torhild (75) og Norman Risholm (69) fra Fevik bytter bil cirka hvert tiende år og vil nok gjerne ha folkevogn, men lurer på om de nå skal stige opp i en høy bil med firhjulstr­ekk og automat.

Plass ti barnebarna

Ekteparet fra Fevik skulle ikke kjøpe bil i helgen.

– Men vi skal kjøpe i høst for kona vil ha ny bil, sier Norman og gløtter bort på fruen.

– Ja, vi må ha ny. Når vi nå er litt eldre, vil vi ha en litt høyere bil som det er lettere å sette seg inn i, sier hun.

– Jeg har likt å holde meg til folkevogn. Men vi får se. Nå lurer vi på en SUV og så vil vi prøve automat og firhjulstr­ekk, helst en hybrid – og den må ha

plass til våre to barnebarn, sier han.

I 2007 kjøpte de en ny VW Passat. De hadde også Passat i ti år før den tid. Før der var det en Mazda utenfor huset, men før der igjen hadde de bobler.

– Vi kjører 16.000-18.000 kilometer i året.

De kom på bilmessa fordi de syntes det var praktisk å finne alle på et sted.

Kikker

De kikker og grubler. De er ikke de eneste som tenker mye under bilmessa i Sør Amfi. Det er 200 biler å se på – og også en del å prøve utendørs.

– Folk går gjerne og kikker lørdag og søndag formiddag – og så slår de til utpå søndagen, er omkvedet vi hører hos flere bilselgere i de to store hallene som er fylt med nye biler.

ØIF-farger

I mange år ble messa arrangert utendørs i Arendal sentrum.

De siste fem årene har den vaert inne i Sør Amfi.

– Mange som kjøper ny bil, vil ha «full pakke» – gjerne SUV, firhjulstr­ekk og topputstyr­spakke, forteller Jostein Tellefsen og Anders Henrik Friisø hos Mazda-forhandler Sigmund Aasen AS.

De er ekstra stolt over en stor rød bil som er midtpunkt i deres utstilling.

– Har ikke du barn i Øyestad? Se, denne har Øyestad-farge – rød og sort, prøver de seg på.

Selgere altså! Joda, man merker fort suget etter ny bil.

Klassisk utstilling

Jens Petter Christense­n er konferansi­er og inviterer publikum bort til stadig nye biler som avdukes før selgere får legge ut om hvor fantastisk­e nyhetene deres er.

En guttegjeng på 12–13 år suger til seg inntrykk. En barnefamil­ie prøvesitte­r en sjuseter mens minsten ligger i vogna utenfor.Det tilbys kaffe, twist og kjeks.

Oppe står et knippe eldre biler som får saerlig godt voksne folk til å kikke, nikke og mimre, ser vi.

Drifter

I et hjørne nede finner vi Simen Olsen (21) fra Høvåg. Han jobber i familiefir­maet Grandal trevare, men bruker mye tid og penger på sin store lidenskap drifting og har deltatt blant annet på mange Gatebil-løp. Han får mye oppmerksom­het for driftingbi­len sin på standen til Stoa-bedriften Kanonbra reklame. – Vi har dekorert hele bilen hans, sier Per Arne Tønnessen stolt.

Dugnad

Ute i sola er Roar Josephsen på plass med nye og gamle redningsbi­ler, mens Hisøy Lions sørger for at parkering og trafikk går greit.

Og – ekteparet fra Fevik fortsetter sin runde til mange biler.

Vi så dem også ved en VW Passat slik de har hatt de siste tjue årene ...

 ??  ?? BILPRAT: Torleif Aasbø fra Songe i Tvedestran­d har med seg sin gamle Glas S I204 fra 1963. Einar Vikanes (t.h.) er interesser­t i så se på bilen sammen med vaktmester i Sør Amfi, Per Erik Pedersen.
BILPRAT: Torleif Aasbø fra Songe i Tvedestran­d har med seg sin gamle Glas S I204 fra 1963. Einar Vikanes (t.h.) er interesser­t i så se på bilen sammen med vaktmester i Sør Amfi, Per Erik Pedersen.
 ??  ?? ØIF-FARGER: Anders Henrik Friisø (til venstre) og Jostein Tellefsen hos Sigmund Aasen med en ny Mazda i rødt og svart.
ØIF-FARGER: Anders Henrik Friisø (til venstre) og Jostein Tellefsen hos Sigmund Aasen med en ny Mazda i rødt og svart.
 ??  ?? DRIFTER: Simen Olsen (21) fra Høvåg driver med drifting. Per Arne Tønnessen hos Kanonbra reklame på Stoa fikk vise fram både denne bilen og andre de har dekorert.
DRIFTER: Simen Olsen (21) fra Høvåg driver med drifting. Per Arne Tønnessen hos Kanonbra reklame på Stoa fikk vise fram både denne bilen og andre de har dekorert.
 ??  ?? I HÅNDBALLHA­LLEN: 200 biler var stilt ut i Sør Amfi. Også tennishall­en var fylt opp.
I HÅNDBALLHA­LLEN: 200 biler var stilt ut i Sør Amfi. Også tennishall­en var fylt opp.
 ??  ?? TENKER: Lise Mari Karlsen fra Gromstad jobber i klargjørin­ga hos Skoda og Nissan-avdelingen på Stoa - og pusser vekk fingermerk­er. Gerd Torhild (75) og Norman Risholm (69) fra Fevik er ute for å finne seg ny bil.
TENKER: Lise Mari Karlsen fra Gromstad jobber i klargjørin­ga hos Skoda og Nissan-avdelingen på Stoa - og pusser vekk fingermerk­er. Gerd Torhild (75) og Norman Risholm (69) fra Fevik er ute for å finne seg ny bil.
 ??  ??
 ??  ?? POLERING: Erland Gjelstad demonstrer­te poleringsu­tstyr på en gammel Coca-Cola-isboks.
POLERING: Erland Gjelstad demonstrer­te poleringsu­tstyr på en gammel Coca-Cola-isboks.
 ??  ?? DUGNADSHJE­LP: Bjørn Bakke (f.v.), Eilert Vierli, Elin Sissener, Kårfinn Hatlevoll og Knut Evanger fra Hisøy Lions.
DUGNADSHJE­LP: Bjørn Bakke (f.v.), Eilert Vierli, Elin Sissener, Kårfinn Hatlevoll og Knut Evanger fra Hisøy Lions.
 ??  ?? AVDUKING: Store og små er spente på hva den blå duken skjuler.
AVDUKING: Store og små er spente på hva den blå duken skjuler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway