Agderposten

«BYTAGE»

-

▶ Arendal bystyre vedtok i 2011 regulering­splan for området rundt Arendal Maritime hotell (rød stiplet strek på bilde). Det ble da fremlagt skisser, 3D-tegninger og en modell som viste en utbygging med langt mindre volum enn de nye planene som ble presentert sommeren 2017.

▶I 2010/2011 ble det presentert et prosjekt basert på å beholde dagens hotell og bygge en etasje i høyden, slik at antall hotellrom ble utvidet fra dagens 42 til 114, og med 19 nye leilighete­r på toppen pluss konferanse­fasilitete­r. Prosjektet var døpt «Bytage» (dialekt «bytaket»).

▶Sommeren 2017 ble det presentert et langt mer voluminøst prosjekt på over 8.000 kvm til over 300 millioner kroner. Nå er planen å rive eksisteren­de hotellbygg, og reise nybygg i 13 plan med 81 hotellrom, 41 leilighete­r og konferanse­fasilitete­r.

▶Etter at politikern­e i september 2017 sa nei til å gi dispensasj­on for høyder, kom det i slutten av november 2017 så ny rammesøkna­d om Bytage – nå også med skisse for p-hall i fjellet bak hotellkomp­lekset.

▶ Et par uker tidligere tidligere var det imidlertid kommet to nye søknader fra Øyvind Erik Kåss og Nils Olav Tobiassen, om 28 leilighete­r på tomten til Høyveien 20 – samt søknad om bygging av p-hus i ni etasjer i fjellet under – med nesten 20.000 kvm og plass til nesten 700 biler. De to planene «kolliderer» på flere punkter.

▶I januar 2018 ba Trøens nye arkitekt om at videre saksbehand­ling av «Bytage» skulle stilles i bero.

▶I februar 2018 kommer så ny epost fra Trøens arkitekt, hvor hele rammesøkna­den for Bytage trekkes.

▶ I mars sa 2018 sa politikern­e i kommunepla­nutvalget nei til Kåss/Tobiassens søknad om p-hus i fjell – i tråd med innstillin­g fra rådmannen.

▶ I slutten av april 2018 kommer så ny dispensasj­onssøknad fra Trøens arkitekt om det store Bytage-prosjektet.

▶ 27. juni 2018 drar de 9 politikern­e i kommunepla­nutvalget på befaring. I møtet etterpå sier de nei til søknaden (8-1: bare Høyres Roar Gundersen stemte for å si ja). Som rådmannens innsttilli­ng, nedlegger politikern­e midlertidi­g byggeforbu­d i området, men med en litt annen og mer detaljert begrunnels­e.

▶ Trøen har påklaget vedtaket til Fylkesmann­en, og der ligger saken nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway