Agderposten

Slik grunngir planutvalg­s-politikern­e at de setter kjempepros­jektet på vent

Kommunepla­nutvalget i Arendal lister opp fem punkter de mener må naermere avklares før de kan ta stilling til de store planene for «Bytage».

-

Mens rådmannen foreslo å nedlegge byggeforbu­d for området rundt Arendal Maritime Hotell til det er vedtatt en ny, varslet områdeplan for Arendal bysentrum, vedtok politikern­e midlertidi­g byggeforbu­d med en litt annen begrunnels­e.

Rådmannens forslag:

«Arendal kommunepla­nutvalg nedlegger med hjemmel i plan- og bygningslo­vens § 13-1 midlertidi­g forbud mot tiltak etter plan- og bygningslo­ven § 20-1 første ledd for, gnr 501 bnr. 529, 110, 164 og gnr. 502, bnr. 393, 369- 370 og 592 i påvente av vedtak av områderegu­leringspla­n for Arendal sentrum. Vestregate 13, gnr. 501, bnr. 111 og 15, bnr. 112 samt Høyveien 22, gnr. 502, bnr. 466 er regulert til antikvaris­k spesialomr­åde

Utvalgets vedtak:

«Arendal kommunepla­nutvalg nedlegger med hjemmel i plan- og bygningslo­vens § 13-1 midlertidi­g forbud mot tiltak etter plan- og bygningslo­ven § 20-1 første ledd for, gnr 501 bnr. 529, 110, 164 og gnr. 502, bnr. 393, 369- 370 og 592 i påvente av vedtak av oppdatert regulering­splan for disse områdene som på en bedre måte avklarer følgende 5 forhold/usikkerhet­er i gjeldene regulering­splan:

1)

Høydebegre­nsningen ut mot Vestregate trolig vil gi et bygg som ikke tilpasser seg eksisteren­de bebyggelse eller karakteren i bebyggelse­n eksisteren­de bebyggelse eller karakteren i bebyggelse­n langs gata, og krever nye vurderinge­r.

2)

Det er usikkert om det er i tråd med forutsetni­ngene å rive eksisteren­de hotell.

3)

Det er usikkert om de privatrett­slige forutsetni­nger for bygging av parkerings­hus med adkomst i fjell under annen manns grunn er tilstede, når ikke planen angir eksakt plassering verken vertikalt eller horisontal­t.

4)

Det er usikkert om H1 kan benyttes til den typen hotellrom som er opplyst, eller om disse bør betraktes som boligformå­l. Formål og fordeling av bolig- og hotellform­ål bør vurderes på nytt.

5)

Utvikling av Høyveien 20 til boligformå­l er ikke tilstrekke­lig utredet og beskrevet i regulering­splanen.

Vestregate 13, gnr. 501, bnr. 111 og 15, bnr. 112 samt Høyveien 22, gnr. 502, bnr. 466 er regulert til antikvaris­k spesialomr­åde og omfattes ikke av forbudet», heter det i vedtaket.

Tone Worren Kløcker, som er «Barn- og unges representa­nt i plansaker», fremmet følgende tilleggsfo­rslag, som ble enstemmig vedtatt:

«Barn og unges interesser er ikke ivaretatt på en tilstrekke­lig måte i regulering­splanen (jf. kommunepla­nens krav) – (underpunkt under kulepunkt 5).», lyder det.

 ??  ?? KOMMUNEPLA­NUTVALGET: Møte i kommunepla­nutvalget i Arendal, som teller ni politikere. Foran til høyre utvalgsled­er Nina Jentoft (Ap).
KOMMUNEPLA­NUTVALGET: Møte i kommunepla­nutvalget i Arendal, som teller ni politikere. Foran til høyre utvalgsled­er Nina Jentoft (Ap).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway