Agderposten

I praktslag etter måltørke

Etter fire mål på de to siste hjemmekamp­ene er Arendal-spissen Fabian Stensrud Ness til å kjenne igjen fra i vinter.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

▶ Tomålsscor­er Ness var kampens store spiller da Arendal slo Vidar 3-0 på Norac stadion lørdag.

Etter en fire måneder lang måltørke har det virkelig løsnet for 25-åringen fra Drøbak.

Han er nå Arendals toppscorer med seks seriemål i 2. divisjon i år.

I oppkjøring­skampene stod Ness for hele 8 av 12 Arendalmål.

Tre hovedgrunn­er

Forklaring­en til den store fremgangen de siste ukene er sammensatt, forteller Ness.

* Kvitt skadeplage­r:

– Holder man seg unna skade og trener godt, så kommer det. Jeg har slitt med ryggen som har gitt anspente muskler på fremog baksiden av lår. Da føltes det som strekker. Men vi fant ikke det ut i starten. Jeg spilte kamp med smerter, men nå er det helt fint igjen. I vinter hadde jeg også gode treningsuk­er.

* Mer spesifikk trening:

– Ikke bare meg, men hele gruppa har hatt egentrenin­ger samt morgenøkte­r med rolletreni­ng. Her har vi mange trenere som vi får ordentlig oppfølging av. Jeg trener på det jeg skal gjøre i kamp. Dette er ikke noe nytt, men etter at Steinar (Pedersen, ny hovedtrene­r) kom inn, er det blitt mer spesifikk trening. Jeg vet av tidligere at når det stanger litt, så er det terping som skal til. Det er enkle, små grep som skiller mellom stang inn og stang ut.

* Lettere kropp

Ness fremstår åpenbart lettere i steget, men han ønsker ikke å gå i detalj på hvor mange kilo han har gått ned i løpet av se- songen.

– 20 kilo, spøker han.

– Det kan godt hende jeg veier mindre. Men det er lenge siden jeg har veid meg og tatt fettprosen­ten.Men når man er ute 1-2 uker og ikke får trent det man skal, så føles kroppen og musklene tregere. Nå fungerer dette bedre, forklarer Fabian Stensrud Ness som har vaert i aksjon i 16 av 20 seriekampe­r i år – men bare 12 fra start.

Treneren med utfordring

– Jeg har utfordret flere spillere til å bestemme seg for hva de egentlig ønsker å oppnå, og hvilke konsekvens­er det har. Fabian har mye bra med seg. Nøkkelen for han er å vaere i trening over en lengre periode. Trening er det eneste som hjelper på form, poengterer Steinar Pedersen som nå står med 5-1-1 i antall seirer, uavgjort og tap som Arendal-trener.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? HERLIG VOLLEY: Fabian Stensrud Ness omsetter det flotte innlegget til Stian Michalsen til scoring bak en utspilt Vidar-keeper Bjarte Christian Egeland. – Som tatt rett ut av en laerebok, uten at jeg vet hvilken, skrøt en veldig fornøyd Steinar Pedersen etter 3-0-seieren som er hans største som Arendal-trener.
ALLE FOTO: ELISABETH GROSVOLD HERLIG VOLLEY: Fabian Stensrud Ness omsetter det flotte innlegget til Stian Michalsen til scoring bak en utspilt Vidar-keeper Bjarte Christian Egeland. – Som tatt rett ut av en laerebok, uten at jeg vet hvilken, skrøt en veldig fornøyd Steinar Pedersen etter 3-0-seieren som er hans største som Arendal-trener.
 ??  ?? KANON-KONTRING: Ness doblet ledelsen fra skrått hold. Pape Paté Diouf, som selv laget 3-0 via en Vidar-spiller, spilte fri Ness på kontringen.
KANON-KONTRING: Ness doblet ledelsen fra skrått hold. Pape Paté Diouf, som selv laget 3-0 via en Vidar-spiller, spilte fri Ness på kontringen.
 ??  ?? 6 MÅL: Fabian Stensrud Ness er Arendals mestscoren­de spiller i år.
6 MÅL: Fabian Stensrud Ness er Arendals mestscoren­de spiller i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway