Agderposten

Lekser i en eller annen form er riktig

Agderposte­n hadde, i sin lederartik­kel onsdag 12. september, satt fokus på lekser i skolen. Det skal avisen ha kreditt for. Det er en svaert aktuell og viktig debatt.

-

Avisen savner laererstem­men i debatten.

Laerere diskuterer lekseprobl­ematikken omkring i kommuner og på skoler, et sted hvor den egentlig hører hjemme. Lekser er først og fremst noe man diskuterer internt og selvsagt sammen med elever og foresatte.

Diskusjone­n om lekser er ingen ny diskusjon. Det er en diskusjon som har foregått i flere tiår.

Det har vaert gjort forsøk med leksefrie skoler, og det er skoler rundt omkring i landet som ikke har lekser. Resultaten­e av og erfaringen med forsøkene er nok svaert ulike. I Utdannings­forbundet ønsker vi en debatt om lekser velkommen, og vi vil selvsagt oppfordre laerere til å engasjere seg i debatten.

Utdannings­forbundet har ingen vedtatt politikk på lekser, men det vil nok komme en debatt internt i organisasj­onen om hva vi skal mene om saken. Om en slik debatt vil gi et entydig resultat, gjenstår eventuelt å se.

Vi for vår del er nok av den oppfatning at lekser i en eller annen form er både riktig og viktig, og vi mener derfor at diskusjone­n ikke først og fremst bør dreie seg om vi skal ha lekser eller ikke, men om hva slags lekser vi skal ha. Lekser som gir mening, og som er gode og riktige. Ottar Stordal Fylkeslede­r, Utdannings­forbundet i Aust Agder Kåre Mortveit Kontaktper­son grunnskole

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway