Agderposten

Slik kan Arendal Fotball rykke opp

Bak serieleder Skeid kjemper hele sju lag om én kvalifiser­ingsplass. Det er bare å stålsette nervene i 2. divisjon avdeling 2 i høst.

- Alexander Nupen, sportsjour­nalist i Agderposte­n

Innspurten i avdelingen til Arendal Fotball blir en neglebiten­de thriller frem til siste runde 27. oktober.

I sommer lå Arendal langt naermere nedrykk enn opprykk etter en blek vår og påfølgende trenerspar­king. Men nå svinger det riktig vei under Steinar Pedersen som ny hovedtrene­r. Kan laget likevel rykke opp igjen, slik det uttalte målet var etter nedturen fra 1. divisjon i fjor høst?

Svaret er ja – men det blir i så fall via «kjøkkenvei­en» og kvalifiser­ing, tror Agderposte­n. Skeid ser ut til å ha koblet grepet om den direkte opprykkspl­assen i Arendals avdeling. Vinnerne av de to avdelingen­e i 2. divisjon rykker rett opp. Lagene som blir nummer to i de respektive avdelingen­e møtes til duell over to kamper. Sammenlagt­vinneren herfra skal så ut i avgjørende duell over to matcher mot laget som blir nummer 14 i 1. divisjon. Playoffvin­neren får den siste, ledige plassen i neste års 1. divisjon.

– Husk at Notodden rykket opp til 1. divisjon via andreplass i fjor, minnet Arendal-trener Steinar Pedersen om etter den solide 3-0-seieren mot Vidar på Norac stadion lørdag. Det var før den formsvake serietoere­n Hødd røk 0-1 hjemme mot Brattvåg. Dermed er det en vidåpen kamp om å kapre andreplass­en bak serieleder Skeid som har fått en luke på fem poeng i jakten på direkte opprykk.

I tur og orden bak Oslo-laget følger beitet med Hødd, Egersunds IK (EIK), Arendal, KFUM Oslo, Kjelsås, Brattvåg og Bryne. Det skiller seks poeng mellom lag to og åtte når det er 18 poeng igjen å spille om.

Slik er status seks runder før slutt for kobbelet av lag i kampen om kvalikplas­s: HØDD

36 poeng, 13 plussmål Gjenståend­e kamper: Bryne (b), Arendal (b), Skeid (h), Fløy (b), Kjelsås (h), Nardo (b).

Akkurat nå ligger det an til at Hødd eller Raufoss (nummer to i avdeling 1) fra 2. divisjon spiller playoff mot Strømmen om retten til å delta i 1. divisjon neste sesong.

Men:

Hødd kun tatt 2 av 12 mulige poeng på de fire siste kampene, og har dermed gått på en sprekk. Fire av de siste seks kampene spilles på bortebane, deriblant mot Arendal 29. september. Meget tøft program som neppe gir mer enn 10 poeng, og således en stipulert sluttsum på 46 poeng.

EGERSUNDS IK 33 poeng, 15 plussmål

Gjenståend­e kamper:

Fløy (h), Kjelsås (b), Nardo (h), Stjørdals-Blink (b), Vard (h), KFUM (b).

Bare to tap på de siste 15 rundene, men røk nå sist mot Skeid. Overkommel­ige motstander­e på tampen, og full pott i fire av seks kamper er mulig. Dermed kan det fort bli 45 poeng.

ARENDAL FOTBALL 33 poeng, 9 plussmål

Gjenståend­e kamper: Brattvåg (b), Hødd (h), Bryne (b), Skeid (b), Fløy (h), Kjelsås (b).

Bare to hjemmekamp­er igjen for Arendal som har 1,90 poeng i snitt på Norac stadion, mot 1,33 i snitt borte så langt. Formen er solid – etter trenerbytt­et er fasiten 6 seirer, 2 uavgjort og 1 tap. Steinar Pedersen har 5-1-1 etter at Petar Rnkovic og Frank Bredal ledet laget i to kamper.

Hødd, Fløy og minst to av de øvrige motstander­ne må slås for at kvalik-sjansen skal leve helt inn, tror vi.

Med ytterliger­e ett poeng vil kampen om 2. plassen trolig stå mellom Arendal og Hødd på 46 poeng, med EIK hakk i hael. En seier med flere mål mot Hødd kan vippe det hele i favør Arendal. Tør Arendal å jakte nye scoringer hvis laget tar ledelsen mot Hødd?

KFUM OSLO 31 poeng, 7 plussmål

Gjenståend­e kamper: Nardo (h), Stjørdals-Blink (b), Vard (h), Bryne (h), VIF 2 (b), EIK (h).

Eneste lag i feltet som har fire gjenvaeren­de hjemmekamp­er, men KFUM har til nå vaert bedre på utebane. Lå på 2. plass før sommerpaus­en. Så fulgte seks strake kamper uten seier. Er på vei opp igjen nå, men har nok likevel tapt for mye terreng til lagene over. Det blir nok for tøft å innkassere 15 av 18 mulige poeng som virker påkrevd for Oslo-laget i jakten på kvalikplas­s.

KJELSÅS

31 poeng, 5 plussmål

Gjenståend­e kamper:

VIF 2 (b), EIK (h), Vidar (b), Brattvåg (h), Hødd (b), Arendal (h).

Møter tre av lagene som i øyeblikket er topp fire og har sjansen til å skape litt ekstra kaos i innspurten. Veldig vanskelige å slå på hjemmebane (5-4-1). Har avdelingen­s toppscorer i Walid

Idrissi (13 mål). Laget er i brukbar form, men det rekker neppe til å avansere til andreplass­en.

BRATTVÅG

31 poeng, 8 minusmål

Gjenståend­e kamper: Arendal (h), Skeid (b), Fløy (h), Kjelsås (b), Nardo (h), StjørdalsB­link (b).

Pass opp! Det nyopprykke­de mannskapet fra Møre og Romsdal er i superform med sju seirer på de åtte siste kampene.

Tok en meget sterk seier på overtid borte mot Hødd. Skåret i gleden er at svaert rutinerte Jo Nymo Matland (31) er suspen-

dert mot Arendal til lørdag.

Men dersom både Arendal og Skeid nedkjempes vil Brattvåg virkelig fremstå som en trussel før de fire siste rundene. Svak målforskje­ll gjør at laget trolig må ta 16 poeng på tampen for å oppnå kvalik. Spørsmålet er derfor om monsteropp­hentingen har startet for sent.

BRYNE

30 poeng, 2 plussmål Gjenståend­e kamper: Hødd (h), Vard (b), Arendal (h), KFUM (b), Skeid (b), VIF 2 (h).

En av de store opprykksfa­vorittene har skuffet i år, og for en måned siden var Ole Hjelmhaug ferdig som trener. Har etterpå økt poengsnitt­et fra 1,43 til 1,75 poeng per kamp. Tabellåtte­ren har trolig altfor mange lag å passere i kampen om 2. plass.

Hva så med serieleder Skeid med 41 poeng og 24 plussmål som møter Vidar (b), Brattvåg (h), Hødd (b), Arendal (h), Bryne (h) og Fløy (b)?

Jo, her er tror vi to-tre seirer spikret opprykket for Tom Nordlies menn. Minimum 47 poeng vil altså holde for Skeid.

Men det vil den intense innspur- ten i 2. divisjon gi oss det endelige svaret på.

Inntil videre biter supportern­e i Ulsteinvik, Egersund, Arendal, Oslo, Haram og på Bryne negler.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? I HØSTFORM: Etter trenerbytt­et i sommerpaus­en har Arendal 6-2-1 på ni kamper. Nå lever håpet om kvalifiser­ingsplass og d en måned siden.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD I HØSTFORM: Etter trenerbytt­et i sommerpaus­en har Arendal 6-2-1 på ni kamper. Nå lever håpet om kvalifiser­ingsplass og d en måned siden.
 ??  ?? ermed sjansen til opprykk til 1. divisjon i beste velgående. Her feirer Arendal-spillerne 2-0-seieren mot Vard Haugesund for
ermed sjansen til opprykk til 1. divisjon i beste velgående. Her feirer Arendal-spillerne 2-0-seieren mot Vard Haugesund for
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway