Agderposten

Selger til rival

Etter 25 års eierskap selger eiendomsin­vestor Ole G. Ottersland og familien Harebakken senter ved E18 i Arendal.

-

Slik begrunner han salget av kjøpesente­ret:

– I denne perioden har vi brukt betydelige ressurser på å få senteret til å fremstå som det gjør i dag. Vår nåvaerende virksomhet består i å eie og forvalte store naeringsei­en dommer. De senere årene har vi trappet ned investerin­gene i kjøpesentr­e og heller utvidet portefølje­n innen kontor, storhandel og hotell betydelig. Som en naturlig konsekvens av dette veivalget har vi nå funnet det riktig å selge Harebakken senter, forklarer Ole G. Ottersland i en pressemeld­ing til Agderposte­n.

Kjøperne av Harebakken er blantandre­eierne av kjøpesente­rkonkurren­ten Amfi Arendal, Sørbøe-familien.

– Hyggelig med lokal aktør

– Vi synes også det er hyggelig å kunne overdra senteret til et selskap hvor en lokal aktør som kjenner markedet er tungt inne på eiersiden, tilføyer Ottersland.

Sørbøe-familien fra Arendal satser videre sammen med Løsethfami­lien fra Surnadal, og overtar Harebakken gjennom et selskap som i august skiftet navn fra Brotorvet Holding AS til LL Sørco AS.

Daglig leder i Sørco AS, Ståle Sørbøe, tror oppkjøpet spesielt kan demme opp for, som han beskriver det, konkurrans­en fra vest og komplement­ere tilbudet til kundene i Arendals-regionen.

– Vi ser at konkurrans­en tilspisser seg, og at Harebakken og Amfi Arendal har blitt likere de senere årene. Vi tror at vi kan vaere med på å legge til rette for et riktig handelstil­bud på begge plasser ved å tilpasse konseptene på en god måte, uttaler han.

Sørbøe roser Ottersland-familien for måten de har utviklet Harebakken på, og røper at senteret har stått på ønskeliste­n en stund.

Kjøpesumme­n konfidensi­ell

– Sørco AS har som mål å ekspandere i antall kjøpesentr­e så vel som satse på verdiskapn­ing i bykjernen i Sørlandsby­ene, og da spesielt i Arendal. Ved å samkjøre begge områder vil vi kunne skape ytterliger­e stordrifts­fordeler ved å samkjøre driftskost­nader, skape felles attraktivi­tet mot leiemarked­et, samt felles markedskom­munikasjon, påpeker Sørbøe.

Sørbøe- og Løseth-familiene eier hver sin halvpart av LL Sørco AS gjennom selskapene sine LL Kjøpesente­r AS og Sørco Kjøpesente­r AS.

LL Sørco eier fra før Amfi Brotorvet, Amfi Kragerø, Amfi Arendal, og hadde ifølge 2017-regnskapet bokførte eiendeler for 552 millioner. Harebakken blir innlemmet i kjøpesente­rportefølj­en fra 1. januar 2019.

Sørbøe-familien vil fortsatt eie Amfi Mandal sammen med Olav Thon, ifølge pressemeld­ingen.

Partene presiserer overfor Agderposte­n at de er blitt enige om å holde kjøpesumme­n konfidensi­ell.

Det fremkommer i regnskapet til O.G. Ottersland Eiendom AS at bygg og tomt er bokført til snaue 146 millioner kroner, eksklusiv Circle K-bygget.

Eiendomsma­ssen til Ottersland består av 14 heleide bygg og 6 deleide bygg. Samlede årlige leieinntek­ter er 225 millioner når selskapets andel av deleide bygg tas med. Alt driftes fra Arendal.

Satser også på drift

Harebakken senter ble åpnet i 1985, og utbygd i 1999 og 2005/2006.

Det består, ifølge egen hjemmeside, av 60 butikker på ett plan, med 700 parkerings­plasser i garasje i kjelleren.

I tillegg til å inngå enda tettere eierskap med Løseth vil også Sørco samarbeide om å forvalte kjøpesente­r.

Sørco går derfor inn på eiersiden i Selskapet LL Drift AS. Dette selskapet tilbyr forvaltnin­g av egne og eksterne kjøpesente­r landet rundt.

Hovedkonto­ret til LL Drift ligger i Surnadal, med avdelingsk­ontor i Oslo og heretter også i Arendal.

▶ Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

 ??  ?? STEINAR SØRBØE I LL SØRCO AS EIER OGSÅ AMFI ARENDAL.
STEINAR SØRBØE I LL SØRCO AS EIER OGSÅ AMFI ARENDAL.
 ??  ?? OLE G. OTTERSLAND STÅLE SØRBØ SELGER SENTERET: Eiendomsin­vestor Ole G. Ottersland og familien Harebakken senter ved E18 i Arendal. Kjøperne er blant andre familien Sørbøe, som allerede eier Amfi Arendal i sentrum.
OLE G. OTTERSLAND STÅLE SØRBØ SELGER SENTERET: Eiendomsin­vestor Ole G. Ottersland og familien Harebakken senter ved E18 i Arendal. Kjøperne er blant andre familien Sørbøe, som allerede eier Amfi Arendal i sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway