Agderposten

Får skylden for Løkes danse-exit

Lørdag åpner utstilling­en på Sørlandets Kunstmuseu­m i Kristiansa­nd, der de tre finalisten­e til et stipend på 150.000 kroner vises frem.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Det vil jo gjøre det lettere å fokusere på kunsten om jeg skulle vinne en slik pris, sier kunstner og designer, Sigve Knutson fra Lillesand.

Kunsten hans er i skjaerings­punktet mellom design og kunst, og det har blant annet tidligere ført ham til verdens største designmess­e i Milano tidligere i år. Nå har det også tatt ham til utstilling­en i Kristiansa­nd, der premien altså er en god slump penger.

Solid start

Knutson er født 1991 i Lillesand. Han er utdannet ved arkitekt og designhøys­kolen i Oslo og ved Designakad­emiet i Eindhoven i Nederland. Hans karriere fikk en kickstart i fjor da han havnet på New York Times liste over de 16 beste tingene de hadde sett under møbelmesse­n i Milano

Satsing–

Å ha et spesielt fokus på yngre kunstnere fra regionen er et viktig satsingsom­råde både for Sørlandets Kunstmuseu­m og Sparebanke­n Sør, og en viktig foranledni­ng til samarbeide­t om prisen, forklarer kurator Else-Brit Kroneberg.

I år deles prisen ut for 7. gang, og arbeider av de nominerte kunstnerne gis plass i en egen utstilling.

Variert

28. november skal vinneren avsløres. I tillegg til Knutson, er Tokya Twins, bestående av Anne Ødegård og Simon Daniel Tegnander Wenzel med i kampen, sammen med Risøroppvo­kste Bjarne Bare.

Han har de senere årene markert seg innen fotografi med store bilder av objekter og elementer han finner i sine naere omgivelser. ▶

 ?? FOTO: PRIVAT ?? I KAMP: Sigve Knutson og Bjarne Bear er to av dem som kjemper om et kunststipe­nd på 150.000 kroner.
FOTO: PRIVAT I KAMP: Sigve Knutson og Bjarne Bear er to av dem som kjemper om et kunststipe­nd på 150.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway