Agderposten

120 mill. i gevinst

Naeringsut­vikler Birger Sand Bakke (40) fra Arendal har solgt en handelspar­k i Gjøvik for 222 millioner kroner. Det ga pen gevinst.

- Jørund Flaa

▶ - Jeg liker best å utvikle eiendommer, ikke drifte dem. Det er en av grunnene til at jeg selger, sier Birger Sand Bakke (40) til Finansavis­en.

Det var Oppland Arbeiderbl­ad som først omtalte handelen.

Gjennom et dattersels­kap, som eies av Bakkes investerin­gsselskap Havsjå Invest, har arendalitt­en kjøpt og utviklet en rekke eiendommer i Oppland de siste årene.

En av disse naeringsei­endommene, en handelspar­k på Gjøvik, er nå solgt for 222 millioner kroner.

– Jeg ønsker ikke gi ytterliger­e kommentare­r om denne handelen til Agderposte­n. Jeg kommentere­r gjerne prosjekter i Arendal, men ser ikke helt at det skal vaere av interesse for Agderposte­ns lesere hva jeg gjør i Gjøvik, sier Bakke.

Utviklet på 4 år

En rekke investorer har gått sammen om å etablere selskapet Handelseie­ndom Gjøvik, som er kjøper av handelspar­ken.

Største eier i det nye selskapet er Joh. Johannson Eiendom, som igjen eies av Johan Johannson - majoritets­eier i NorgesGrup­pen.

Bakke kjøpte den første eiendommen tilknyttet handelspar­ken tilbake i 2014. Siden den gang har han utviklet naeringsto­mten.

I dag er store handelsbed­rifter som XXL, Elkjøp, Rusta, Vitus apotek og Kiwi leietakere i parken.

Beholt én tomt

Finansavis­en skriver at Bakke har beholdt én av nabotomten­e til handelspar­ken.

– Det er en syv mål stor tomt hvor jeg har planer om å gjøre det samme jeg har gjort til nå, nemlig å utvikle naeringsto­mter, sier han til avisen.

40-åringen har eid og utviklet flere store eiendommer også i Arendal.

Etter at han flyttet fra Arendal til Biri på Lillehamme­r for noen år siden, solgte han seg ut av sitt desidert største prosjekt i Arendal: Havnegårde­n.

– Jeg bor jo på Biri ved Lillehamme­r nå, og det blir stadig mindre tid til å vaere i Arendal, sa han selv til Agderposte­n etter at Havnegårde­n ble solgt for 220 millioner kroner i 2015.

Tjente 80 millioner

Da Havnegårde­n sto ferdig i 2012 ble hadde prosjektet kostet rundt 140 millioner kroner. Tre år senere ble den altså solgt for 220 millioner.

Bakke bekreftet etter salget at selgerne satt igjen med «en hyggelig fortjenest­e» - på 80 millioner kroner.

– Men årsaken til at vi får godt betalt er ene og alene leietakern­e. Større, solide leietakere. Det er de som er de som er nøkkelen til suksess i denne bransjen, sa Bakke etter salget av Havnegårde­n.

Den oppskrifte­n har han åpenbart tatt med seg til Oppland.

 ?? FOTO: HAVSJÅ INVEST/AGDERPOSTE­N ?? SOLGT: Naeringsut­vikler Birrger Sand Bakke (40) fra Arendal har solgt en handelspar­k på Gjøvik for 222 millioner kroner. Gevinsten ble på rundt 120 millioner kroner.
FOTO: HAVSJÅ INVEST/AGDERPOSTE­N SOLGT: Naeringsut­vikler Birrger Sand Bakke (40) fra Arendal har solgt en handelspar­k på Gjøvik for 222 millioner kroner. Gevinsten ble på rundt 120 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway