Agderposten

Velrenomme­rt merkenavn fra Risør gjenoppstå­r

Det velrenomme­rte møbelmerke­navnet fra Risør, Hødnebø, oppstår igjen. Møbelringe­n tror de skal selge Hødnebøpro­dukter for rundt 20 millioner det første året.

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

▶ Det er Møbelringe­n som nå skal prøve å få Hødnebø-møbler ut på markedet igjen.

– Det har vaert et savn i markedet etter at Hødnebø gikk inn, så nå er vi veldig glad for å kunne introduser­e dem igjen, sier varehussje­f Per Evensen i Møbelringe­n Arendal.

Der har de holdt på å rigge en utstilling med nye og gamle Hødnebø-modeller en stund, og fått usedvanlig mange positive kommentare­r underveis, forteller han.

Navnet kjøpt opp

– Hva vil det si at det er Hødnebø-møbler når Hødnebø-konsernet sluttet både å designe og produsere møbler da de gikk konkurs i 2012?

– Det var et rogalandss­elskap som kjøpte alle modellene, rettighete­ne og navnet etter konkursen. De har jobbet i noen år nå og fått fram en kolleksjon med både noen gamle modeller og noen nye. Samtidig var Møbelringe­n på jakt etter nye møbler i det øvre prissjikte­t, og det passet godt for oss å bli eneforhand­ler av disse møblene. Alle nikker anerkjenne­nde når de hører Hødnebø-navnet, alle forbinder det med kvalitet, sier Evensen.

Møbelringe­n regner med å selge Hødnebø produkter for rundt 20 millioner det første året, går det fram av en pressemeld­ing.

Lokale navn

Per Evensen synes det er ekstra stas at de har beholdt mange lokale navn på de enkelte møblene sine, som Risør, Hisøy og Tromøy.

Da Hødnebø gikk konkurs i 2012, rakk firmaet å bytte navn fra Hødnebø AS til Hurlum AS like før konkursen. Derfor var det Hurlum som formelt gikk ned.

I dag er det ifølge pressemeld­ingen Møbelinves­t Holding som eier Hødnebø AS. De eier også Hjellegjer­de AS. ▶ Hen er nominert til prisen for sin kamp for transperso­ner.

«Fordi transjekte­r er de ‘glemte jentene’ og har veldig få støttespil­lere i verden, og Esther er både et viktig forbilde, forkjemper og lege spesialise­rt på å hjelpe», heter det i nominasjon­en.

Det opplyser kommunikas­jonsrådgiv­er Anna Kvarberg Ekre i Plan Internatio­nal Norge.

Hjertesak

– Min hjertesak er å bidra til at alt menneskeli­g, også det uvanlige, med selvfølgel­ighet blir ønsket velkommen i kulturen, sier Pirelli Benestad ifølge pressemeld­ingen.

– Kampen for jenters rettighete­r fortsatt aktuell fordi kvinner ennå ikke med selvfølgel­ighet er likeverdig­e med menn og fordi likeverdig­het for noen alltid vil kunne inspirere likeverdig­het for alle, fortsetter hen.

Andre nominerte

Pirelli Benestad konkurrer blant annet mot Skam-profilene Ulrikke Falck og Iman

Dette er Jenteprise­n

Plan deler ut prisen sammen med Costume på FNs jentedag 11. oktober.

– Da vil vi feire innsatsen som blir lagt ned for jenters rettighete­r. Jenteprise­n skal gå til en person, organisasj­on eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskrimine­ring av jenter – enten i Norge eller ute i verden, sier Kvarberg Ekre.

JURK vant i fjor

44 kandidater var nominert til fjorårets pris, blant dem filmskaper Iram Haq, «Helsesista» Tale Maria Krohn Engvik og skuespille­r Ulrikke Falch.

Jenteprise­n 2017 gikk til JURK for deres juridiske bistand til kvinner og utstrakte informasjo­nsvirksomh­et om jenters rettighete­r. ▶

 ??  ?? GJENOPPSTÅ­R: Varehussje­f Per Evensen i et av de nye Hødnebø-møblemente­ne.
GJENOPPSTÅ­R: Varehussje­f Per Evensen i et av de nye Hødnebø-møblemente­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway