Agderposten

Ap vil bygge og legge ned

Ap i Tvedestran­d har landet i den omstridte skolesaken, og vil at ny tre-parallell barneskole bygges i sentrum, og at skolene på Holt og Songe legges ned.

-

Skolestruk­turdebatt er noe som har ridd Tvedestran­d og politikern­e der i årevis, og antall grendeskol­er er redusert tiår for tiår. Bygging av ny skole i sentrum, til avløsning for Tvedestran­d skole fra 1867, ligger inne i økonomipla­nen, men er en svaert vanskelig sak.

Skal den bygges så stor at den kan ta imot elever fra de fire grendeskol­ene, eller skal den bygges for å dekke sentrums behov? Når så rådmannen har varslet at det kan bli svaert tøft økonomisk å følge opp intensjone­ne i økonomipla­nen og at prosjektet kan måtte skyves ut i tid, fra opprinneli­g beregnet ferdigstil­lelse i 2021 til i annen halvpart av 2020-årene, blir det enda vanskelige­re.

Kompromiss­forslag

Men, nå har altså Tvedestran­d Ap på et medlemsmøt­e mandag kveld, kommet frem til sin konklusjon, skriver Tvedestran­dsposten.

Partiet har utarbeidet et kompromiss­forslag som delvis beholder dagens struktur, men samtidig innebaerer ny skole med plass nok for alle kommunens elever i fremtiden.

Vedtaket som Tvedestran­dsposten gjengir har denne ordlyden:

«Det foreslås at det bygges en ny 3-parallell skole i sentrum. Til denne skolen flyttes elever fra Holt og Songe skolekrets.

Dypvåg og Vestre Sandøya skole oppretthol­des og vedlikehol­des slik at skolene bygningsme­ssig tilfredsst­iller dagens undervisni­ngs- og kompetanse­krav.

Denne desentrali­serte skolestruk­turen bør inneha en overordnet rektor med lokale administra­sjonsleder­e.»

Stort flertall

Tvedestran­dsposten kjenner til at det var 39 medlemmer til stede på møtet, og avstemning­en skjedde skriftlig. Kun medlemmer som var innmeldt før 17. august i år hadde stemmerett.

Et stort flertall; 26 mot 13 stemmer, sa ja til kompromiss­forslaget.

Det betyr at Arbeiderpa­rtiet kommer til å jobbe for at en ny tre-parallell barneskole i sentrum bygges nå, og at Holt og Songe grendeskol­er legges ned.

Arbeiderpa­rtiets gruppelede­r, May Britt Lunde, sier til Tvedestran­dsposten at mandagskve­ldens vedtak betyr at partiet vil jobbe for at den nye barneskole­n i sentrum skal stå klar i 2021 eller 2022, som tidligere vedtatt.

– Vi vil jobbe for å få barneskole­n inn i kommunens handlingsp­lan, som skal ut på høring. Samtidig ønsker vi å få utredet tallene grundigere. Vi vet at kommunens økonomi er stram, og er opptatt av å finne de beste løsningene innenfor dagens økonomi, sier hun.

På spørsmål fra lokalavise­n om hvorfor partiet i kompromiss­vedtaket går inn for å legge ned akkurat Holt og Songe grendeskol­er, svarer Lunde slik:

– Når det gjelder Holt, må mange av skolens elever i buss fra før. Da tar det ikke mange minuttene ekstra til byen. På Songe er elevtallet nedadgåend­e. sier Aps gruppelede­r May Britt Lunde.

 ??  ?? KAN FÅ AVLØSNING: Ap vil at ny skole til avløsning av 150 år gamle Tvedestran­d skole, skal stå ferdig som planlagt i 2021–22.
KAN FÅ AVLØSNING: Ap vil at ny skole til avløsning av 150 år gamle Tvedestran­d skole, skal stå ferdig som planlagt i 2021–22.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway