Agderposten

Øvelse snudde Arenda

Med over 30 skadde etter en busskaprin­g og råkjøring inn i en folkemengd­e etter en simulert Canal-Street konsert, satte årets samhandlin­gsøvelse for nødetatene Arendal på en tøff prøve.

- NØDETATENE

▶ – Det er den ene muligheten vi har i året til å øve sammen alle etatene, så dette er veldig viktig for oss, sier øvingslede­r Rune Lindtveit.

Mandag ettermidda­g ble en bil heist på plass i Pollen og politiet ønsket minst mulig oppstyr rundt det hele.

– Det handler om at mannskapen­e som kommer ikke skal vite helt hva de møter. Men det er jo vanskelig å senke en bil i Pollen uten at mange legger merke til det og lurer, sier Lindtveit. Det som møtte redningsma­nnskapene var imidlertid så langt mer enn en bil i Pollen.

– Først fikk vi melding om en kapret buss på Harebakken, så kom melding om en bilbrann i Langsae og til slutt om at flere var skadd etter at bussen hadde brast inn i en folkemengd­e i sentrum, så det var virkelig øvelse på å flytte seg fra et scenario til et annet, sier brannsjef i Østre Agder brannvesen, Dag Svindseth.

På Langbrygge­n sto bussen full av skadde mennesker, med overkjørte personer under bussen, på siden og spredt langs Langbrygge­n og Havnegaten. I en vraket bil som bussen kunne ha kollidert med i bunnen av Nesbakken, lå to sykepleier­studenter. – Jeg tenkte at det ville vaere en interessan­t erfaring å ha med seg inn i yrket, hvordan det jobbes med store ulykker, forteller Line Birkeland, før hun inntar posisjonen, bøyd over airbagen og rattet med uspesifise­rte smerter.

Kommunikas­jon

Alle nødetatene har de siste årene øvd sammen en gang på høsten for å bli bedre til å jobbe sammen.

En ting går igjen som en svak-

 ??  ?? KATASTROFE­ALARM: Røde Kors måtte også bidra i øvelsen som hadde et stort antall «skadde».
KATASTROFE­ALARM: Røde Kors måtte også bidra i øvelsen som hadde et stort antall «skadde».
 ??  ?? ALLE MÅ HJELPE: Brannmanns­kapene måtte hjelpe de lettere skadde.
ALLE MÅ HJELPE: Brannmanns­kapene måtte hjelpe de lettere skadde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway