Agderposten

L på hodet

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

het.

– Vi ser at kommunikas­jonen må bli bedre, både internt og utad til publikum og mellom etatene, sier Lindtveit. Øvelsen startet klokken 10, men i sentrum av byen, gikk det en god stund før noe ble merkbart. Først ut var politiet, som med våpnene trukket løp fra restaurant til restaurant for å se etter mulige trusler, etter å ha løpt gjennom bussen full av skadde og sjokkerte markører. De skadde markørene skrek etter hjelp, om en noe mindre høyt enn fra et ekte ulykkesste­d, og måtte finne seg i å se på at stadig mer bevaepnet politi spredte seg ut i området, mens fravaeret av både brannvesen og ambulansep­ersonell var tydelig.

– I en slik PLIVO-situasjon, med pågående livstruend­e vold, så sikrer vi områdene først før vi kan slippe inn helseperso­nell, sier innsatsled­er Kurt Ulven. Øvelsen vil pågå utover ettermidda­gen.

Varslet kaos

Politiet advarte på forhånd om at øvelsen ville merkes i sentrum. Men mange i byen fikk seg en kjedelig overraskel­se. – Hva mener du med at jeg må vente? Kan jeg ikke hente bilen? Det haster! Sier en tydelig oppgitt dame, som hadde bilen sin i Pollen P-hus. Hun var bare en av flere som enten måtte la bilen vente, eller frisørtime­r komme senere. For øvelsen skal vaere realistisk, og da vil politiet ha faerrest mulig sivile vasende mellom markørene som ligger skadet på bakken, inntullet i tepper. Akuttmotta­ket i Arendal ble satt i full beredskap, og kunne etter hvert melde at de hadde tatt imot 30 skadde personer fra det som heldigvis var en øvelse. ▶

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway