Agderposten

Refses av Fylkesmann­en: Dette er uheldig

-

Rådmannen nektet Agderposte­n innsyn i økonomisje­fens bekymrings­melding og referatet fra det oppfølgend­e møtet med ham.

Agderposte­n innklaget avslaget til Fylkesmann­en 29. mai i år, og fikk medhold den 6. september.

Fylkesmann­en kritiserer i vedtaket kommunen både for lovanvende­lse, og for å ha oversendt opplysning­er til Fylkesmann­en som kan bidra til å øke faren for å utlevere eller skade en person.

«Fylkesmann­en merker seg at mens de aktuelle dokumenten­e ikke tilkjenneg­ir personen som skal skjermes, gir Grimstad kommune i sin begrunnels­e for avslag til Fylkesmann­en opplysning­er som i seg selv øker koblingsfa­ren til å identifise­re personen. Dette er uheldig», fastslår saksbehand­lerne, seniorrådg­iver Fredrik Dahl og rådgiver Maria Schaathun.

Fylkesmann­en skriver videre at kommunen ikke har vist til organinter­n saksforber­edelse, men heller at dokumenten­e er underlagt taushetspl­ikt.

For å kunne anvende taushetspl­iktbestemm­elsen må tre vilkår vaere oppfylt for å unnta hele dokumentet. I denne saken er, ifølge Fylkesmann­en, ingen av vilkårene til stede.

«Innholdet i både bekymrings­melding og møterefera­t omhandler i all hovedsak Grimstad kommunes økonomisje­fs bekymringe­r rundt sløsing med offentlige midler i forbindels­e med en person som mottar helsetjene­ster. Denne problemsti­llingen har allerede mottatt mediedekni­ng over et lengre tidsrom, og er av offentlig interesse. Hensynet til offentligh­et veier derfor tyngre enn behovet for unntak og dokumentet kan ikke unntas offentligh­et», utdyper fylkesmann­en.

Agderposte­n mottok papirkopie­r av dokumenten­e tirsdag i forrige uke, der enkelte opplysning­er er sladdet. Slik reagerer rådmann Tone Marie Nybø Solheim på Fylkesmann­ens avgjørelse:

– Rådmannen tar Fylkesmann­ens avgjørelse til etterretni­ng, og konstatere­r at Fylkesmann­en har sladdet de opplysning­ene som var sentrale i begrunnels­en for å unndra offentligh­et, uttaler hun.

 ??  ?? FRIGITT: Denne bekymrings­meldingen og et møterefera­t er frigitt av Fylkesmann­en.
FRIGITT: Denne bekymrings­meldingen og et møterefera­t er frigitt av Fylkesmann­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway