Agderposten

Drapssikte­t ble skutt i beinet

Trondheim kommune satt tirsdag formiddag i krisemøte etter at to tenåringer ble drept og en tredje ble skadd mandag kveld. En fjerde person er siktet for drap.

- Dag Kjørholt, NTB

▶ Også politiet satt i møte tirsdag formiddag for å oppsummere og få bedre oversikt over saken. Politiover­betjent John Ola Volden i Trøndelag politidist­rikt sier at de nå har identifise­rt de fire.

Han sier videre at politiet fortløpend­e vurderer hvor mye informasjo­n de kan gå ut med uten å skade etterforsk­ningen. Dersom ikke saken skulle forandre seg vesentlig, er det ikke lagt opp til noen pressekonf­eranse om dobbeltdra­pet fra politiets side tirsdag.

Asylsøkere

Enhetslede­r Annika Bjørnstrøm i barne- og familietje­nesten i Trondheim kommune sier til VGat alle fire kom til Norge som mindreårig­e, enslige asylsøkere. Kommunaldi­rektør for oppvekst og utdanning, Camilla Trud Nereid, sier til NRKat det er for tidlig å si noe om motivet bak volden eller hvordan dette kunne skje.

– Vi vet at en av dem som er skadd, hadde kontakt med en av sine oppfølging­sansvarlig­e her i kommunen bare 30 minutter før det skjedde, og da var alt i orden. Han var ved godt mot, i godt humør og ga ikke uttrykk for at han følte seg truet eller redd eller var engstelig på noen som helst slags måte, sier Nereide.

Tre av de involverte var 18 år, den fjerde oppgis å vaere 19 år gammel. En av dem kom til Norge for en måned siden. Andre har vaert bosatt andre steder i landet før de kom til Trondheim.

Pårørendes­enter

Kommunen har etablert et pårørendes­enter og kontaktet de rundt 200 enslige mindreårig­e asylsøkern­e som er i byen. De har også kontaktet skolene der de involverte var elever.

Det vil bli arrangert minnemarke­ring i kommunens lokaler. Også husverter og andre som har hatt ansvar for ungdom, har fått tilbud om bistand fra psykologer.

– Nå stabler vi støtteappa­ratet vårt på plass. Det kommer fagpersone­r hjem til dem som er direkte berørt og står naermest de involverte ungdommene for å støtte i denne situasjone­n, sier kommunaldi­rektøren.

Da politipatr­uljene kom til leilighete­n, fikk de et navn på den mistenkte gjerningsm­annen og rykket ut til sentralsta­sjonen i Trondheim. Den mistenkte gjerningsm­annen ble skutt i beinet før han ble pågrepet.

Han er brakt til St. Olavs hospital for behandling.

Politiet vil tirsdag fortsette avhør av vitner og etterforsk­ning av saken. De har begjaert obduksjon av de to drepte tenåringen­e.

– Dette er ungdommer som har rømt fra krig og konflikt. De har naere pårørende som er drept, bor i skjul eller befinner seg på hemmelige adresser. Det vil vaere tidkrevend­e å finne pårørende, sier kommunaldi­rektøren. ▶

 ?? FOTO: NED ALLEY, NTB SCANPIX ?? TO DREPT: To tenåringer ble drept og en tredje skadd i Trondheim mandag kveld. En fjerde er siktet for drap.
FOTO: NED ALLEY, NTB SCANPIX TO DREPT: To tenåringer ble drept og en tredje skadd i Trondheim mandag kveld. En fjerde er siktet for drap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway