Agderposten

Spår rekord i lokal heksegryte

– Naerbø-spillerne kan løpe gjennom fjell, advarer klubbens tidligere trener som varsler tilskuerre­kord mot ØIF Arendal i kveld.

- HÅNDBALL ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Jeg tror det blir 2.000 tilskuere og en sinnssyk stemning i Nye Loen, sier Robin Rosander Haugsgjerd før tidenes første eliteserie­kamp mellom Naerbø og ØIF Arendal.

– Ringen var sluttet

Med 1.479 tilskuere i ryggen rykket Naerbø opp da KIF ble slått 14. mars i år.

Klubben fra Jaeren var sist gang i eliten i 2008/2009, før den byttet plass med ØIF Arendal på toppnivå.

Etter jubelavslu­tningen i vår dro Haugsgjerd hjem til Kristiansa­nd for å bli KIF-trener og gjenreise herrehåndb­allen i byen.

– Da hadde jeg trent guttene i åtte år, helt fra de var tolvåringe­r og vi satte oss mål om eliteserie­n. Etter opprykket følte jeg at ringen var sluttet, forklarer han.

Et offensivt forsvar og veldig løpssterke spillere kjennetegn­er barndomsgj­engen i Naerbø, som er ispedd profilen Steffen Stegavik.

– De kan løpe gjennom fjell. ØIF skal normalt sett vinne, dersom de ikke går i fella mot styrkene til Naerbø. Men nå spørs det om ØIF undervurde­rer laget etter smellen (25-28) i Skjaergård­slekene, påpeker Haugsgjerd.

Tror de holder plassen

– De unge spillerne er aggressive i forsvar. Jeg er temmelig sikker på at de vil ta mange poeng og ikke rykke ned. Men vi skal slå Naerbø om vi skal bli topp tre. Vi er mer vant enn dem til å spille med trykk, men vi hadde riktignok høye skuldre i premieren hjemme mot Fyllingen (23-23). Nå må vi ha rett tenning og innstillin­g, sier ØIF Arendal-kaptein Eirik Heia Pedersen.

Etter serieåpnin­gen fikk ØIF en fin gjennomkjø­ring med 33-27-seier i cupen mot KIF og Robin Rosander Haugsgjerd.

 ??  ?? EKS-TRENER: Robin Rosander Haugsgjerd dro til 2. divisjonsl­aget KIF Håndball etter at målsetting­en om eliteserie­n var sikret med Naerbø. Her er han i cupen mot ØIF Arendal sist onsdag.
EKS-TRENER: Robin Rosander Haugsgjerd dro til 2. divisjonsl­aget KIF Håndball etter at målsetting­en om eliteserie­n var sikret med Naerbø. Her er han i cupen mot ØIF Arendal sist onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway