Agderposten

ØIF spolerte Naerbø-festen

Naerbø inviterte til bygdefest i eget fjøs, men ØIF takket med å valse over jaerbuene med sifrene 35-28. – Veldig bra gjennomfør­t, konkludert­e ØIFtrenere­n.

- ▶ HÅNDBALL Øystein Bjerkestra­nd

I ØIFs eliteserie­kamp nummer 200 var det aldri tvil om hvor de to poengene ville havne. Gjestene fra Arendal tok ledelsen umiddelbar­t og beholdt den gjennom hele kampen. Til slutt var seiersmarg­inen hele sju mål og laget kunne bokføre en kjaerkomme­n topoenger etter uavgjortre­sultatet mot FyllingenB­ergen (23–23) i sesongåpni­ngen.

– Det var utrolig viktig med to poeng. Om vi skal vaere et topplag, må vi vinne disse kampene. I fjor tapte vi noen dumme bortekampe­r, men det skal vi ikke gjøre denne sesongen. Vi skal vaere skarpe på bortebane, sa ØIF-trener Marinko Kurtovic til Agderposte­n etter kampen.

Kampen var Naerbøs første på øverste nivå på over ti år. På tribunen var det derfor fullspekke­t med tilskuere som bød opp til fest. Totalt 1573 mennesker sørget for ny publikumsr­ekord i Nye Loen. Et imponerend­e tall med tanke på at det kun bor i overkant av 7000 i jaerbygda.

Stengte buret

Men ØIF var aldri interesser­t i å la hjemmepubl­ikum få den festen de ønsket og håpet på. Anført av Sondre Paulsen og hundrepros­entgutten Eirik Heia Pedersen, med henholdsvi­s 11 og 7 mål på bare 12 og 7 forsøk, stakk de rødsvarte av fra første fløytesign­al, og de så seg aldri tilbake.

– Dette er en kamp vi skal vinne, og det gjorde vi. Dette var midt i blinken, så nå går alt etter planen framover – håper vi, smilte kaptein Heia Pedersen.

Få minutter ut i kampen hadde Marinko Kurtovic’ gutter skaffet seg en ledelse på fire mål. Ledelsen ga de aldri fra seg, til tross for at ØIF pådro seg fire tominutter­e tidlig i kampen.

For når Kristijan Jurisic i tillegg stengte buret og reddet skudd etter skudd fra seksmeters­linja, ble det vanskelig for vertene fra Naerbø.

Naerbø naermet seg

Etter hvilen yppet Naerbø seg i innledning­en, og de blåhvite var på det naermeste tre mål bak. Kurtovic tok derfor en time out som viste seg å vaere gull verdt. Etter den var avstanden komfortabe­l resten av oppgjøret.

– Vi fikk roet oss litt og avtalt et spill som fungerer bra. Vi starter egentlig omgangen akkurat slik vi ble enige om å ikke gjøre, men vi var tålmodige og hentet oss inn igjen, sa Kurtovic.

Til slutt kunne ØIF-guttene juble for en komfortabe­l sjumålssei­er som aldri var reelt truet. Med seieren fikk også ØIF revansj fra tapet i Skjaergård­slekene i sesongoppk­jøringen.

– Dette er en kamp hvor vi spiller veldig bra framover. Vi «lukker» kampen når vi skal og er ikke presset i det hele tatt. Naerbø er et bra lag, så det er mange som skal slite her, sa toppscorer Sondre Paulsen.

Neste kamp for Arendal-laget er hjemme mot Falk Horten førstkomme­nde søndag.

 ??  ?? 18 MÅL: Eirik Heia Pedersen og Sondre Paulsen sørget for 18 mål.
18 MÅL: Eirik Heia Pedersen og Sondre Paulsen sørget for 18 mål.
 ??  ?? SMELL: Laurits Mo Rannekleiv storspilte i den f
SMELL: Laurits Mo Rannekleiv storspilte i den f

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway