Agderposten

Gratulerer, du som er i ambulanset­jenesten!

21. september er ambulansep­ersonellda­gen. Vi i Fagforbund­et er veldig stolte av alle våre medlemmer som jobber med prehospita­le tjenester.

- Wenche Irene Steen Yrkesseksj­onsleder i Helse og Sosial, Fagforbund­et Agder.

Mange av oss har mye å takke dem for. Foruten rutinemess­ige besøk hos helsesøste­r og fastlege, er det ofte ambulansep­ersonellet vi først møter når alvoret inntrer.

Vi vet hvor stor betydning det er å føle seg sikker i sitt naermiljø. Det å vite at man får hjelp når sykdom, skade eller ulykke har skjedd. Det å vite at man blir møtt av personell med høy faglig kompetanse i løpet av kort tid. Det skaper trygghet.

Til nå har dette vaert en selvfølge for de fleste av oss. Men hva om ikke ambulansen kommer og du ikke blir møtt av kompetent helseperso­nell innenfor et akseptabel­t tidsrom.

Flere plasser i landet har den akuttmedis­inske beredskape­n blitt redusert, ambulanses­tasjoner nedlagt eller den generelle beredskape­n redusert. I de fleste kommuner i landet kommer ikke ambulansen innen de veiledende tidsfriste­r som er satt.

Dette skjer samtidig som kommuner blir større og helsetilbu­d blir sentralise­rt. Fagforbund­et står på innbyggern­es side når det gjelder å oppretthol­de trygghet. Vi vil gjøre det vi kan for at det akuttmedis­inske tilbudet ikke reduseres og at alle skal ha en mulighet til å møte helseperso­nell med god kompetanse når behovet er der.

Ansatte i de akuttmedis­inske tjenestene er faglig dyktige og setter sin aere i å gjøre en god jobb. De vet at deres innsats teller. Fagforbund­et som deres fagorganis­asjon ønsker å bidra til at de skal kunne få utføre sin jobb på best mulig måte. Vi skal bidra til at de får nødvendig kompetanse, at arbeidsfor­hold er trygge og at tjenestene organisere­s slik at pasienten er naermest. Gratulerer med dagen!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway