Agderposten

Hvem vinner ildsjelpri­sen i år?

For fjerde år på rad skal Agderposte­n og Aust-Agder Idrettskre­ts finne – og hylle – årets ildsjel i Aust-Agder, men det klarer vi ikke uten din hjelp.

- ▶ IDRETTSGAL­LA SØR

Kjenner du han som kjører løypemaski­n i time etter time? Eller kanskje hun som åpner og låser garderoben­e hver eneste dag? Eller litt mer generelt: Kjenner du noen som dag inn og dag ut står på for idretten og fortjener en god porsjon heder og aere?

Da har du muligheten nå. For fjerde året på rad søker vi nominasjon­er fra hele fylket. Det finnes kun ett kriterium: Vedkommend­e må over tid ha lagt ned en ekstraordi­naer frivillig innsats for idretten.

Svein Lien i Aust-Agder Idrettskre­ts utdyper:

– Vi ønsker flest mulig nominasjon­er – gjerne med en god begrunnels­e. For uten en stor bunke nominasjon­er, kommer vi heller ikke til å finne den som fortjener prisen mest, sier Lien.

Ønsker kvinner

De tre foregående årene har det vaert en overvekt av menn. Derfor oppfordrer også juryen i år til å komme med kvinnelige forslag.

– Vi skulle jo ønske at det ble 50/50, men vi mangler ofte en del damer. Samtidig vet vi at det er mange kvinner som har lagt ned en utrolig innsats for idretten, sier organisasj­onssjefen.

Lien og resten av juryen ønsker så fyldige begrunnels­er som mulig. I en nominasjon må man på best mulig måte fortelle hva vedkommend­e har bidratt med i idrettslag­et eller -organisasj­onen.

– Hvor mange år har personen vaert med? Hvilke oppgaver har hun eller han hatt? Med andre ord mest mulig informasjo­n. Da får vi en god bakgrunn for å nominere de fem som skal stemmes over, sier Lien.

Juryens oppgave er nemlig plukke ut fem ildsjeler, men det er folket som bestemmer hvem som stikker av med seieren. Agderposte­n vil presentere samtlige nominerte utover høsten, og deretter skal leserne stemme fram to superfinal­ister. I fjor var det Lena Bjelland Pedersen fra Grimstad Helsesport­lag og Harry Svendsen fra Sørfjell som var i finalen. Etter tusenvis av stemmer, ble det klart at Bjelland Pedersen tok den gjeve prisen. I 2015 ble Otra ILs Geir Magne Feed den første til å motta prisen, mens Jan Jacobsen fra Risør Fotballklu­bb vant i 2016.

– Alle tre har vaert fantastisk­e kandidater og vel fortjente vinnere, konkludere­r juryleder Oddvar Paulsen, redaktør i Agderposte­n.

– Uten ildsjeler ville ikke idrettsbev­egelsen hatt den posisjonen den har i dag, og alle frivillige ildsjeler like viktige og på en måte vinnere. Derfor ønsker vi å gjøre stas på noen av dem, sier Paulsen.

Kan nominere igjen

Du kan sende inn ditt eller dine forslag til ildsjel@agderposte­n. no eller svein.lien@idrettsfor­bundet.no innen 8. oktober. Øvrig informasjo­n finner du også på Idrettsgal­laens nettside. Paulsen og Lien understrek­er at det ikke er noe i veien for å nominere de samme som har vaert nominert før.

– Vi kommer nok ikke til å kåre samme vinner en gang til, men tidligere nominerte kan få en ny sjanse, fastslår Lien.

Vinneren vil bli avslørt på Idrettsgal­la Sør som arrangeres i Sør Amfi i Arendal lørdag 3. november. Her er det åpent for alle som ønsker, men i fjor ble billettene revet bort i god tid før selve festen, så Svein Lien oppfordrer til å bestille i tide.

– Vi har 600 billetter – og det er maks. I fjor hadde vi venteliste og måtte stenge påmeldinge­n,

Ikke «fri bar»

– Hva mer kan du si om festen hvor Agder-idretten feirer seg selv?

– I år starter vi med et foredrag av landslagst­rener for skøyteløpe­rne, Sondre Skarli. Deretter åpner dørene inn til festsalen klokka 18 hvor det blir servert forfriskni­nger. Selve gallaen starter en time senere, hvor det blir velkomst og toretters middag med drikke. Kvelden avsluttes med årets ildsjel, for-

teller Lien.

– Blir det fri flyt av alkohol? – Nei, vi tilbyr ett glass vin til maten. Dette skal vaere en verdig og fin fest som også ungdommer skal vaere med på, fastslår Lien.

 ??  ?? ILDSJELER: Her er de tre foregående prisvinner­ne. Fra venstre Geir Magne Feed, Jan Jacobsen og Lena Bjelland Pedersen. sier han.
ILDSJELER: Her er de tre foregående prisvinner­ne. Fra venstre Geir Magne Feed, Jan Jacobsen og Lena Bjelland Pedersen. sier han.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway