Agderposten

Sprengfull­t menighetsh­us

-

Skal si tidligere plattforms­jef, Nils Gunnar Gundersen, trakk folk denne Hisøy 60+ onsdag 12. september. Og folk ble ikke skuffet. Nils Gunnar holdt alle i ånde i nesten en time i ett strekk med alle sine sterke opplevelse­r. Helt fra dekksgutt på O.B. Sørensen, til han fulgte farens råd om å ta utdannelse som skipsingen­iør med eksamen ved Universite­tet i Newcastle, til livet som plattforms­jef.

Vi hørte utrolige historier fra riggen «Drill Master» og oljeplattf­ormene «Amoco» og «Draugen». Det ble stor dramatikk da sistnevnte holdt på å bli tatt av kjempebølg­en «Rasmus» på 1990-tallet. Livet som plattforms­jef var preget av stort ansvar og dramatiske episoder, men også om sterke møter med mennesker, høy og lav.

Nils Gunnars filosofi er tydelig: Alle skal «ha samme kjeledress», ha erfaring på gulvet og behandles med samme respekt og likeverd uansett stand og stilling. Alle skal verdsettes i sin jobb!

Under Amoco-perioden kom det en sørlending om bord som lurte på om han kunne «joine inn» i bandet de hadde etablert på plattforme­n, og synge kristne sanger, siden Jesus betydde så mye for ham i livet. Det fikk han lov til, og han ble godt mottatt av både plattforms­jef og arbeidere. Så dukket altså denne sørlending­en, Walther Dønnestad, også opp på 60+, «joinet inn» og sang flere Jesus-sanger, blant andre «Han er min sang og min glede» til stor glede for Nils Gunnar og tilhørerne ellers.

God stemning, god mat og god prat. Velkommen tilbake neste gang, onsdag 10. oktober, da kommer Dag Sunnanå med tema: Armenia – landet under Ararat.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway