Agderposten

Kan miste speiderhyt­ta

I en mail til Agderposte­n skriver sønnen til Harald de Presno; Arild de Presno, at hadde Haralds svigermor ment at eiendommen skulle gis bort – eller overtatt med ubegrenset bruksrett, ville man ha satt opp en skriftlig kontrakt og tinglyst dette.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

– Jeg har, i hvert fall de siste 12–15 årene, ikke sett noen speiderakt­ivitet ved den gamle hytta på 35 m² Det samme sier fastboende på Alve. I stedet har en i likhet med tidligere lange perioder sett at eiendom og hytte har forfalt og tidvis med gjenspikre­de vinduer, hevder Arild de Presno i mailen til Agderposte­n.

I Aust-Agder tingrett er det ifølge Arild de Presno han som skal represente­re faren i saken mot speiderne.

På spørsmål om hvorfor man på nytt går til rettssak – etter at man for 30 år siden tapte en rettssak mot speideren, hevder Arild at det ikke dreier seg om den samme saken.

– Da gjaldt det speidernes påstand omfanget av en bruksrett. Nå har representa­nten for speidere i tillegg også nedlagt påstand om eiendomsre­tt til den 7–8 mål store strandeien­dommen med en halvøy, skriver de Presno som hevder hytta også er blitt lånt ut til andre. I så fall har dette aldri vaert avtalen, hevder han. Grunnen til at speiderne fikk lov til å etablere seg på Alve er ifølge Arild de Presno at farens svigermor, Borghild Olsen, hadde en sønn som hun ønsker skulle få et fritidstil­bud helt lokalt på Østre Tromøy.

– På den tiden var det to speidertro­pper på Tromøy, men begge på Vestre Tromøy. I det hele var det ikke mange fritidstil­bud for barn og ungdom på Tromøy. Ingen av de to speidertro­ppene på vestsiden er lenger aktive,den ene av dem hadde 53 speidere på 1980-tallet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway