Agderposten

Krever svar på hvor mange innvandrer­e som er i arbeid

Høyre-politikern­e Roar Gundersen og Per-Jakob Haakstad vil vite hva Arendalsor­dføreren har tenkt å gjøre med sysselsett­ingen av innvandrer­e i kommunen.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

I en interpella­sjon til torsdagens bystyremøt­e ber de to Høyre-politikern­e nå om svar. Foranledni­ngen er de mange debattene som har vaert mellom sosiolog Kjetil Rollnes og Statistisk sentralbyr­å, der førstnevnt­e har lagt frem tall som skal vise at integrerin­g av flere innvandrer­grupper ikke går så bra som man får inntrykk av.

«Siden 2012 årene har Norge hatt en nettoinnva­ndring på over 61.000 personer fra Afghanista­n, Eritrea, Somalia og Syria. Det er et høyt tall. Innvandrer­ne fra disse landene har ifølge SSB en sysselsett­ingsprosen­t på henholdsvi­s 48, 38, 32 og 15. Det er et lavt tall. Og ser vi på dem som jobber heltid, reduseres prosentene til 31, 20, 19 og 9» skrev han i et debattinnl­egg i VG i slutten av august.

«Hva forteller dette? At integrerin­gen av ikke-vestlige innvandrer­e, og saerlig kvinnene, ikke går så bra. Og kanskje dårligere enn vi trodde. Men disse tallene finner du ikke noe sted hos SSB. Du må bestille dem selv. Og betale for det,» fortsetter han.

Dette har ikke gått upåaktet hen hos Høyre-politikern­e i Arendal, som nå krever svar på hvor stor den reelle sysselsett­ingsgraden er for de fem største innvandrer­gruppene i Arendal.

«Det er avdekket at det reelle tallet er langt lavere enn SSBs statistikk­er sier, blant annet at en time med engasjemen­t i uka er nok til å bli betegnet som sysselsatt. Dette har SSB erkjent» skriver Gundersen og Haakstad i interpella­sjonen til ordfører Robert C. Nordli.

I interpella­sjonen krever de svar på følgende:

«Hvilken reell sysselsett­ingsgrad har vi blant de 5 største innvandrer­gruppene i Arendal og hva har ordføreren tenkt å gjøre med dette?»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway