Agderposten

Kvinne (71) omkom etter kollisjon me d lastebil

En 71 år gammel kvinne omkom etter kollisjon med en lastebil i Åmli mandag.

- Silje Bratland Roksvåg og Jørund Flaa ssbr@agderposte­n.no

▶ Nødetatene fikk melding om en alvorlig trafikkuly­kke mellom syklist og lastebil like før klokken 11.30 i går.

Ulykken skjedde på riksvei 41 i Åmli, ved Gjermundne­s.

Like før klokken 12.30 kunne politiet bekrefte at syklisten omkom etter sammenstøt­et med lastebilen. Kollisjone­n skjedde i et kryss.

Tre timer senere kunne politiet opplyse at det var en 71 år gammel kvinne som omkom i ulykken.

Veien ble stengt

Riksveien ble helt stengt på stedet i flere timer etter ulykken. Litt før klokken 15 kunne politiet opplyse at veien igjen var åpnet for trafikk.

En time etter at dødsfallet ble bekreftet av politiet, kunne operasjons­leder Lars Hyberg fortelle at krimteknik­er var fremme og jobbet på stedet.

Pårørende var da ikke varslet om dødsfallet, og operasjons­leder ønsket derfor ikke å si noe om verken kjønn eller alder på den forulykked­e.

Det vil bli foretatt både tekniske og taktiske undersøkel­ser på stedet, og veivesenet­s ulykkesgru­ppe var også på vei i 13.30-tiden.

Selskapets leder rykket ut

– Jeg rykket selv ut til ulykkesste­det for å bistå og for å ta hånd om sjåføren, forteller daglig leder i transports­elskapet lastebilen tilhører, til Agderposte­n.

Sjåførhjel­pen i selskapet er også varslet. Daglig leder ønsker ikke så si noe om ulykken utover det, og henviser til politiet.

Tidlig mandag ettermidda­g hadde politiet gjennomfør­t en innledende prat med sjåføren av lastebilen, men ikke nok til at operasjons­leder Hyberg kunne si noe om hendelsesf­orløpet eller foranledni­ngen til dødsulykke­n.

Skal vurdere siktelse

Hvorvidt lastebilsj­åføren vil bli siktet etter ulykken, vil jurist ta stilling til etter at årsaksforh­oldene er blitt klare, opplyser Hyberg til Agderposte­n.

Klokken 15.11 opplyser poli-

tiet at det var en 71 år gammel kvinne som omkom i ulykken.

– De pårørende er varslet, opplyser operasjons­leder i Agder politidist­rikt.

 ??  ?? OMKOM: En syklist omkom etter kollisjon med en lastebil. Riksvei 41 vil bli stengt i lengre tid etter dødsulykke­n i Åmli.
OMKOM: En syklist omkom etter kollisjon med en lastebil. Riksvei 41 vil bli stengt i lengre tid etter dødsulykke­n i Åmli.
 ?? FOTO: TORE KATERAAS ??
FOTO: TORE KATERAAS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway