Agderposten

Gir ekstra til Kortfilmfe­stivalen, men nå får det vaere nok

Tross advarsler om dårlig økonomi, vedtok Grimstad kommunesty­re mandag å øke tilskuddet til Kortfilmfe­stivalen med 150.000 kroner. Men festivalen må vurdere å finne penger fra andre i fremtiden.

- Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Kortfilmfe­stivalen har fått kuttet støtten fra Norsk filminstit­utt med 600.000 kroner og har derfor søkt om ekstra tilskudd fra vertskommu­nen Grimstad.

Gir 1,168 millioner kr

Med 150.000 kroner i tillegg, bidrar Grimstad kommune neste år med 1,168 millioner kroner til Kortfilmfe­stivalen.

– Grimstad betaler mye mer enn fylkeskomm­unen. Opprinneli­g skulle kommune og fylke betale halvparten av nødvendig tilskudd, minnet Venstres Siri Asdal om.

Hun trakk sitt forslag om å bevilge denne gang, men be festivalen vurdere å be regionale aktører støtte mer i fremtiden. Men Ailen Roaas, Ap, tok opp forslaget, som til slutt ble vedtatt.

Advarsel

Rådmannen har advart mot ekstrabevi­lgningen på grunn av Grimstad kommunes dårlige økonomi. Og Roaas ble spurt om hvor hun skulle finne de 150.000 kronene i neste års budsjett, uten å få svar.

Trond Bognø (Høyre) var overrasket over at flere partier var negative til ekstrabevi­lgningen.

– Jeg trodde dette var en enkel sak. Kortfilmfe­stivalen er en viktig institusjo­n for Grimstad og et utstilling­svindu for kulturen, som mange av oss er opptatt av, mente han.

Det fikk Venstre Arne Kristian Ekra til å entre talerstole­n og minne om at Grimstad allerede bevilger over en million kroner til Kortfilmfe­stivalen.

 ??  ?? FINTFOLK: Kronprinse­sse Mette-Marit, her samme med Kortfilmfe­stivalens Anita Svingen og ordfører Kjetil Glimsdal, kastet i sommer glans over Kortfilmfe­stivalen.
FINTFOLK: Kronprinse­sse Mette-Marit, her samme med Kortfilmfe­stivalens Anita Svingen og ordfører Kjetil Glimsdal, kastet i sommer glans over Kortfilmfe­stivalen.
 ??  ?? GI NOK: Ailen Roaas, Ap, mente kommunen måtte gi ekstratils­kudd.
GI NOK: Ailen Roaas, Ap, mente kommunen måtte gi ekstratils­kudd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway