Agderposten

Hevder kvinnen ikke var i gangfeltet

Taxisjåfør­en som 18. oktober i fjor kjørte på en eldre kvinne ved det gamle rådhuset på Bjorbekk i Arendal, hevder hun ikke benyttet gangfeltet og at han selv ble blendet av den lave sola.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

For kvinnen som ble påkjørt fikk ulykken store negative konsekvens­er.

I tre måneder lå 81-åringen på ulike sykehus for skadebehan­dling og opptrening før hun endelig kunne utskrives.

– Jeg skulle ut og handle på butikken, forteller kvinnen i sin forklaring i Aust-Agder tingrett.

– Jeg var i gangfeltet, men plutselig ble alt svart, sier hun.

På direkte spørsmål om hun så bilen som kjørte på henne, svarer kvinnen:

– Jeg så ingen verdens ting. At hun befant seg i gangfeltet, er kvinnen helt sikker på.

– Jeg krysser alltid veien i gangfeltet, sier hun.

– Var ikke i gangfeltet

– Hun fløy som en filledukke gjennom luften, skal vitner ifølge bistandsad­vokat Eva Elisabeth Johnsen Holm ha forklart til politiet.

Hun mener derfor at påkjørsele­n kan ha skjedd i fotgjenger­feltet og at kvinnen ble kastet flere meter gjennom luften før hun traff asfalten flere meter bak feltet.

Hvor og hvorfor hun ble påkjørt, er derfor fortsatt et åpent spørsmål.

– Der er det 40 km.t på stedet. Den fartsgrens­en holdt jeg. Jeg holdt kanskje mellom 28 og 32 km.t, hevder den 72 år gamle sjåføren som i dag er pensjonist.

Som den erfarne taxisjåfør­en han var – etter å ha kjørt i Arendal i hele sitt yrkesaktiv­e liv, forteller sjåføren at han var spesielt oppmerksom på fotgjenger­feltet der ulykken skjedde.

Da han akkurat hadde passert gangfeltet, hevder sjåføren at han ble blendet av sola.

– Nei, nei, absolutt ikke, svarer sjåføren på direkte spørsmål om kvinnen befant seg i gangfeltet da han kjørte på henne.

– Hun kom veldig fort

Ifølge sjåføren må kvinnen ha kommet på skrå over veien.

Sekundene før måtte han ta ned solskjerme­n da han ble blendet av sola.

– I hvert fall ti meter, svarer sjåføren på direkte spørsmål om hvor mange meter han hadde passert fotgjenger­feltet med da det smalt.

I gangfeltet befant det seg ifølge sjåføren ingen personer.

Ifølge sin egen forklaring så han greit forover etter at han hadde passert fotgjenger­feltet, men hadde et kort øyeblikk begrenset sikt til siden på grunn av den lave sola som traff ham akkurat da han hadde passert gangfeltet.

Der var det ifølge sjåføren også en skygge.

– Hun må ha kommet veldig fort ut av denne skyggen, sier han.

Sterkt grillet

I vitnebokse­n i Aust-Agder tingrett blir taxisjåfør­en sterkt grillet på påstandene om at kvinnen ikke befant seg i gangfeltet da det smalt. Men derimot noen meter bak gangfeltet.

– Jeg hadde passert gangfeltet med noen meter da det smalt, svarer han gang på gang på direkte spørsmål fra dommer, aktor og forsvarer.

For at han skal kunne dømmes for å ha kjørt på kvinnen, må sjåføren ha hatt noen handlingsa­lternative­r. Det hevder sjåføren at han ikke hadde.

– Jeg kunne ikke ha gjort det på noen annen måte, hevder han.

Straffesak­en var ferdig mandag og tingrettsd­ommer Øyvind Strand og hans to meddommere har nå trukket seg tilbake for å avgjøre om taxisjåfør­en er skyldig eller ikke.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? GRANSKET: Politiet stengte veien mens kriminalte­knikere fra politiet og granskere fra veivesenet jobbet på ulykkesste­det i oktober i fjor.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD GRANSKET: Politiet stengte veien mens kriminalte­knikere fra politiet og granskere fra veivesenet jobbet på ulykkesste­det i oktober i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway