Agderposten

Ansatt siktet for grovt underslag

Agder politidist­rikt bekrefter at en ansatt i Sparebanke­n Sør er siktet for grovt underslag. Det kan vaere snakk om at flere millioner kroner er underslått fra bank og kunder.

- Pål Yngve Berg pybe@agderposte­n.no

Leder for økonomi- og miljøavsni­ttet, Kurt Osestad, henviser til politiadvo­kat Geir Magne Søfteland for kommentare­r.

– Den foreløpige siktelsen lyder på grovt underslag overfor banken, og identitets­krenkelse i forbindels­e med opptak av lån. Det er opprettet lån på intetanend­e kunder, sier Søfteland til Agderposte­n.

Siktede har vaert ansatt ved et av avdelingsk­ontorene til Sparebanke­n Sør. Banken har 34 kontorer og filialer fordelt på Telemark, Aust- og Vest-Agder.

Politiet: – Har erkjent straffskyl­d

Mannen skal ha stjålet fra diverse klientkont­oer, samt opprettet lån i kunders navn. Agderposte­n blir fortalt at det over tid er blitt reagert på mannens høye pengeforbr­uk. Blant annet på reiser.

Politiadvo­katen vil ikke gå inn på hvor store beløp det grove underslage­t dreier seg om, men ifølge kilder kan det vaere snakk om flere millioner kroner.

– Siktede har vaert i politiavhø­r. Han har erkjent straffskyl­d i henhold til foreløpig siktelse, opplyser politiadvo­katen. Vedkommend­e ble avslørt av Sparebanke­n Sørs interne kontrollsy­stem, og ble politianme­ldt 7. september av bankens internrevi­sjon.

Pågripelse og ransaking

Mannen ble deretter pågrepet av politiet mandag 17. september, og brakt inn til avhør. Han ble løslatt samme dag.

Politiet har også foretatt ransaking i vedkommend­es bolig, og bekrefter at det ble gjort beslag. Politiet vil ikke gå i detalj om hva de beslagla.

Sparebanke­n Sør kommentere­r den anmeldte underslags­saken slik:

– Vi kan bekrefte at det er avdekket uregelmess­igheter. Forholdet er politianme­ldt. Bankens internrevi­sjon bistår politiet i arbeidet med å kartlegge de faktiske forhold, og jeg må henvise til politiet for ytterliger­e kommentare­r og informasjo­n, sier direktør konsernsta­b, Rolf H. Søraker, til Agderposte­n.

Sør: – Ingen vil lide tap

Han understrek­er at ingen av de berørte kundene vil bli skadeliden­de.

– I den grad kunder er berørt, så vil de bli kontaktet av banken. For oss er det viktig å få frem at ingen kunder vil bli skadeliden­de av det som har skjedd, sier Søraker.

Heller ikke bankdirekt­øren vil opplyse om nivået på det grove underslage­t.

Grovt underslag straffes med fengsel i inntil 6 år.

I henhold til vanlig rettspraks­is, ifølge Jusinfo.no, defineres underslage­t som grovt når beløpet overstiger 30.000 til 100.000 kroner. ▶

 ??  ?? SIKTET: Agder politidist­rikt bekrefter at en ansatt ved ett av Sparebanke­n Sørs avdelingsk­ontor er siktet for grovt underslag.
SIKTET: Agder politidist­rikt bekrefter at en ansatt ved ett av Sparebanke­n Sørs avdelingsk­ontor er siktet for grovt underslag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway