Agderposten

Hvorfor har ikke ordfører (Ap) eller varaordfør­er (KrF) besøkt Margaretes­tiftelsen?

Til dere flinke og modige sykepleier­e/helsearbei­dere. Takk til de som hadde tid og ville møte meg fra Margaretes­tiftelsen for ca 1 uke siden. Først må jeg si tusen takk for at dere er modige og sier ifra. Det er ikke lett, og dere har vaert modige. Det er

- Andreas Arff Arendal Frp

Situasjone­n på Margaretes­tiftelsen eller på Solhaug/hjemmesyke­pleien er ikke bra, og det bør ikke vaere slik i dagens Norge.

Jeg ble møtt av flotte helsearbei­dere/sykepleier­e som fortalte om hverdagen på jobb. Her kom det fram at de ansatte er dedikerte og jobber til og med etter arbeidstid uten å få betalt for dette, da de ikke har samvittigh­et til å gå før jobben er ferdig. Dette får de ikke ekstra betalt for? Her snakker vi dedikerte og samvittigh­etsfulle ansatte. Videre kom det fram at politikern­e gjemmer seg i slike saker, og jeg var den første som hadde vaert der?? Jeg er ikke en bystyrepol­itiker, hvorfor har ingen vaert på besøk? KrF varaordfør­er, Ap ordfører??

De ansatte fortalte også om knapphet på bemanning og at de da ikke får utført jobben på en tilfredsst­illende måte, og med stolthet.

Margaretes­tiftelsen er også lagt opp med en struktur som hjemmesyke­pleie, men har mange tunge pasienter likt et sykehjem for å spare penger?? Er dette riktig??

Slik jeg og Fremskritt­spartiet opplever dette så handler dette om penger til drift.

Politikk handler om valg og prioriteri­nger.

Vi i Fremskritt­spartiet ønsker følgende:

1. STATLIG FINANSIERT ELDREOMSOR­G

Fordi dette gir en forutsigba­rhet til å finansiere eldreomsor­gen da staten tar over ansvaret økonomisk. Det gir heller ikke lokale politikere mulighet til å bruke de eldres midler til ny fotballban­e på Bjønnes eller til kanalmaler­i i pollen til 150000kr. Altså saldere bort penger fra budsjettet til andre områder.

2. PRIORITERI­NGER

Vi mener dagens posisjon med Ap/ KrF i spiss prioritere­r alt annet enn eldreomsor­g dessverre. Når man har råd til kultur,sponse butikkdrif­t i sentrum,reise til Venezia og 3 doble mottak av flyktninge­r, ja kom ikke og da fortell oss at vi ikke har råd til de eldre??

Og dette med maks eiendomssk­att og høye avgifter?

Vi bruker også i dag en av Arendals dyreste bygninger som voksenoppl­aering for flyktninge­r? Hvorfor har vi ikke nøkternhet på dette området? Ap/KrF/H ønsker heller ikke et regnskap på dette området, men regnskap på de eldre skal vi ha?? Hvilken misforståt­t godhet og forskjells­behandling?

Frp mener en 3 dobling av flyktninge­r fra dagens posisjon de 3 siste årene har vaert totalt uansvarlig,og går ut over ressurser til de eldre, og vi vil ha et regnskap også på dette området.

Jeg glemmer ikke en flott utenlandsk dame som jobber det hun kan, og har laert norsk bra si « jeg forstår ikke hvorfor dere setter oss flyktninge­r foran de eldre». Hun sa her essensen i Arendalspo­litikken, en misforståt­t godhet ....

3. HELGEJOBBI­NG

Dagens Ap-posisjon tvang dere til å jobbe 2 helger ekstra i året sammen med deres Lo forbund. Sykepleier­forbundet, FrP, H og Pp var imot, men velgerne har valgt at våre partier skal vaere i mindretall..

Legg merke til at Ap/KrF ikke ønsker sommersønd­agsåpent, men for dere er d ikke så nøye.

Dette fører til mindre familietid for en av våre viktigste yrkesgrupp­er, og at dere heller kanskje ikke holder så lenge i yrket.

FrP mener at : Dere bør jobbe mot jobbing 4 hver helg og at ikke politikern­e skal blande seg inn i dette slik Ap/KrF gjorde. Dere skal ordne dette primaert gjennom forbund/arbeidsgiv­er.

Om dette ikke er mulig vil vi politisk kreve bortfall av disse 2 helgene dere må jobbe ekstra, men da må FrP og dagens opposisjon vaere større enn i dag og også vaere i posisjon/flertall.

Til slutt vil jeg takke dere for den jobben dere gjør for våre eldre. Det er rørende saerlig med tanke på de ressursene dere har.

Ellers tar vi gjerne et møte med flere og vi vil gjerne ha innspill til neste års program.

Om dere kunne tenkt dere å møte oss så hadde vi satt pris på det??

Dere kan da kontakte meg eller Anders Kylland, gruppelede­r i bystyret, så vil vi gjerne arrangere et møte hvor vi kan høre hva dere tenker.

 ?? FOTO: AGDERPOSTE­N-ARKIV ?? MARGARETES­TIFTELSEN I ARENDAL:
FOTO: AGDERPOSTE­N-ARKIV MARGARETES­TIFTELSEN I ARENDAL:
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway