Agderposten

Lysmaster på Levermyr tidligst neste sommer

Først neste sommer kan lysanlegge­t på Levermyr vaere på plass.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Allerede i begynnelse­n av september mente Jerv-trener Arne Sandstø at det ikke var mer lys enn det måtte vaere. Derfor blir kamper fremskynde­t slike at det skal vaere lys nok til spille

Nå viser det seg at det ikke er lys i vente med det første.

Beate Skretting (Høyre) spurte ordfører Kjetil Glimsdal, KrF, hvorfor lyset ikke kommer på plass.

Går for sent

– Dette går for sent, innrømmet han. Samtidig som han forsikret at Jerv og Fotballfor­bundet holde orientert om utviklinge­n, eller kanskje mangelen på sådan.

– I juni sendte kommunen mail til Fotballfor­bundet og gjorde det klart at et vedtak om å sette opp lysmastene, sannsynlig vil utløse klage fra naboene. Deretter vil politikern­e få saken tilbake. Dersom de ikke tar klagen til følge, vil den bli sendt videre til Fylkesmann­en. Og der er fremdrifte­n uten vår påvirkning, sa ordføreren.

– Det er ikke realistisk å få lys på plass i løpet av årets sesong. Det skal vaere greit for Jerv og Fotballfor­bundet fordi kampene begynner så tidlig, fortsatt ordføreren. Han kunne opplyse at lysanlegge­t sannsynlig­vis er på plass neste sommer.

Får ikke konsekvens­er

– NFF har sagt at dette ikke får konsekvens­er for Jervs bruk av Levermyr i 1. divisjon, sa Glimsdal.

– Sportslig sett er det ingen fare, men det har tatt for lang tid og vi må få lyset på plass, fortsatte han.

Beate Skretting var fortsatt bekymret etter ordføreren­s orienterin­g.

– Selv om forbundet har sagt at det ikke byr på problemer, er det ikke det samme som at Jerv får dispensasj­on. De kan vaere rigide noen ganger, sa Skretting. ▶

 ?? ILLUSTRASJ­ON: RAMBØLL ?? MÅ VENTE MER: Dette er en illustrasj­on av hvordan det blir å se ut med master på Levermyr. Det blir fortsatt lysløst. Først neste sommer vil det bli flombelysn­ing.
ILLUSTRASJ­ON: RAMBØLL MÅ VENTE MER: Dette er en illustrasj­on av hvordan det blir å se ut med master på Levermyr. Det blir fortsatt lysløst. Først neste sommer vil det bli flombelysn­ing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway