Agderposten

Viste sørgebilde av hund: Da barneverne­t ble det spetakk

Da kvinnen som hadde mistet omsorgen for barna sine hentet dette bildet fra YouTube – og ga det til en ansatt i barneverne­t, ble det spetakkel.

-

Det kvinnen som hadde mistet barna sine angivelig ikke visste, var at en av de ansatte i barneverne­t nettopp hadde en slik hund.

Mens kvinnen ønsket å få frem «smerten og savnet hun følte i forhold til sine barn», som domstolen formulerer det, ved å «vise en hund som sørger over sin eiers bortgang», opplevde den ansatte i barneverne­t bildet på en helt annen måte.

«Da må dere betale»

Episoden med bildet av den sørgende hunden kunne ha endt med dette.

Men da den ansatte i barneverne­t måtte ringe kvinnen noen dager senere – fordi barneverne­t hadde besluttet at samvaeret med det ene barnet skulle opphøre helt, skal hun ha blitt sint og uttalt:

«Da må dere betale for det da».

Tok ut tiltale

Det var på dette tidspunkte­t at den ansatte i barneverne­t anmeldte kvinnen til politiet.

Da kom det frem at hun også var blitt truet noen dager i forveien med YouTube-bildet av hunden som lå på en grav.

Politiet tok deretter ut tiltale på både YouTube-bildet og truslene, men i Aust-Agder tingrett gikk det ikke helt slik.

Dømt og frikjent

At kvinnen truet den barneverns­ansatte og en kollega, ble hun dømt for.

Men det faktum at hun viste frem et bile fra YouTube – av en hund som ligger på en grav og sørger over eieren sin, kan ifølge Aust-Agder tingrett ikke oppfattes som en krenkelse mot den barneverns­ansatte. Selv om den ansatte hevder hun har en hund som til forvekslin­g ligner på den sørgende hunden.

Om YouTube-bildet – av hunden som ligger på en grav, dette skriver tingrettsd­ommer Daniel Løstegaard Olsen i Aust-Agder tingrett dette:

«Et forsøk – om enn noe klosset og emosjonelt preget, på å formidle sin sorg over at hun nå også var fratatt sitt tredje barn av barneverne­t».

At at av barna hennes også døde – mens han var i fosterhjem, blir av domstolen tolket i samme retning:

Et noe klosset og emosjonelt forsøk på å formidle den sorgen

 ?? FOTO: LILLESANDS-POSTEN ?? FRA VENSTRE (SELVSAGT): Inger Marie Moi, Agnethe Rislå, Tone Varberg, Nora Rønnevig, Petter N. Toldnaes, Espen Hovde, Endre Helgeland og Jan Helge Kjøstvedt er Venstres fremste kandidater.
FOTO: LILLESANDS-POSTEN FRA VENSTRE (SELVSAGT): Inger Marie Moi, Agnethe Rislå, Tone Varberg, Nora Rønnevig, Petter N. Toldnaes, Espen Hovde, Endre Helgeland og Jan Helge Kjøstvedt er Venstres fremste kandidater.
 ??  ?? FAKSIMILE FRA YOUTUBE: Det var angivelig under fremvisnin­g av dette bildet fra Agder fant grunn til å anmelde forholdet til politiet. Ifølge den barneverns­ansatte
FAKSIMILE FRA YOUTUBE: Det var angivelig under fremvisnin­g av dette bildet fra Agder fant grunn til å anmelde forholdet til politiet. Ifølge den barneverns­ansatte

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway