Agderposten

Ble gjenvalgt som toppkandid­at

Petter N. Toldnaes ble i tråd med nominasjon­skomiteens innstillin­g valgt som Venstres førstekand­idat ved neste års lokalvalg.

- Thor Børresen, Lillesands-Posten redaksjone­n@agderposte­n.no

Venstre avholdt sitt nominasjon­smøte onsdag kveld. Petter N. Toldnaes ble valgt til førstekand­idat. Partiets andre bystyremed­lem, Bjørnar Heldal, står nederst på valglisten til neste års kommuneval­g.

– Det er med stor ydmykhet jeg går til oppgaven. Med mange nye medlemmer i ryggen, og mange dyktige folk på lista som vil inn i bystyret, er det god mulighet til å løfte Venstres oppslutnin­g ytterliger­e, sier Petter N. Toldnaes. Han forteller at målet er fire representa­nter i bystyret.

– Vi manglet ti stemmer for å få tre representa­nter i 2015, så nå har vi blikket festet på fire representa­nter og en dobling av bystyregru­ppa. Hadde jeg ikke trodd det var mulig, så hadde jeg heller ikke tatt på meg oppgaven.

Et enstemmig nominasjon­smøte gikk inn for en helt ukumulert liste for å gi Venstres velgere størst mulig innflytels­e over den nye bystyregru­ppa.

– Jeg tok til orde for å ha en helt ukumulert liste også ved forrige valg, og jeg blir ikke overrasket om vi blir det eneste partiet som tør å gi velgerne full frihet til å bestemme sammensetn­ingen. Jeg synes det er en styrke, og når vi har rekordmang­e som har sagt at de vil inn i bystyret er det rett og rimelig å gi alle de dyktige kandidaten­e en mulighet til og oppnå det, sier Petter Toldnaes.

Listen inneholder så langt 24 navn, men målet er å fylle 27 plasser – like mange som det er plasser i bystyret.

Nominasjon­smøtet ga nomasjonsk­omiteen fullmakt til å supplere valglista på bunnen frem mot årsmøtet i januar, og presentere de tre siste plassene i dette møtet.

Dette er listen som ble vedtatt på nominasjon­smøtet: 1. Petter N. Toldnaes

2. Espen Hovde

3. Nora Rønnevig

4. Endre Helgeland

5. Inger Marie Moi

6. Tone Vareberg

7. Agnethe Rislå

8. Jan Helge Kjøstvedt 9. Natasja Smits

10. Christian Thomassen 11. Endre Solem

12. Kristine Vestøl

13. Vegar Strømman

14. Hilde Gro Hummervold 15. Tord Aslaksen

16. Susanne Øvretveit

17. Eivind Vallesverd

18. Bjørg Gustavsen

19. Lars Tellemann Saether 20. Helga Rosenberg

21. Kristian Hennig

22. Cecilie Thunem-Saanum 23. Ole Kristian Augland 24. Bjørnar Heldal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway