Agderposten

– Ikke plass til alle i nytt, dyrt musikkhus

– Det er ikke rom for alle i det nye musikkhuse­t Kanalgårde­n, sier Einar Krafft Myhren (SV). – Vi har ikke råd til Ole Brumm-politikk, svarer Geir Fredrik Sissener (H).

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Bystyret vedtok å inngå leieavtale­n med Kanalgårde­n AS (det tidligere post- og politihuse­t), for å lage et kultur- og aktivitets­hus i byen. Avtalen koster Arendal kommune om lag 100 millioner kroner over en 20-årsperiode. Fremskritt­spartiet stemte imot.

Til tross for en dyr satsing, kan det hende kommunen beholder Munkehauge­n Kultursent­er i tillegg.

– Kanalgårde­n er bra, men det er antakelig ikke rom for alle. Kanalgårde­n vil passe best for kulturskol­e, korps og andre organisert­e kulturakti­viteter. Hvis vi selger bygget til en investor, kommer ikke bygget allmennhet­en til gode, slik som i dag, sier Einar Krafft Myhren (SV).

– Sjel i veggene

Driftslede­r ved Munkehauge­n, Ole Johan Lillegaard, bekrefter at storsatsin­gen Kanalgårde­n passer ikke for alle.

– Det har bygget seg opp en kultur på Munkehauge­n over mange år. Vi har fleksible øvingstide­r og bruker eget utstyr, forklarer han.

Arne Jenssen (Ap) mener Munkehauge­n er unikt.

– Munkehauge­n er et sted med kultur, et sted med identitet, et sted med sjel i veggene. Det handler ikke om bygninger, men om mennesker, inkluderin­g, integrerin­g, saere band og arrangemen­ter. La oss fjerne begrepet salg. Vi må satse på alle, sier han.

Ole Brumm-politikk

Høyres gruppelede­r Geir Fredrik Sissener (H) mener at alle skal få et tilbud på nye Kanalgårde­n, og at det er uaktuelt at kommunen beholder Munkehauge­n.

– Vi har ikke råd til å drive med Ole Brumm-politikk, som er «ja takk, begge deler», sier han.

– Når jeg kjøper ny bil, selger jeg den gamle bilen. Krisebudsj­ettet for kommunen er et faktum, og skolebudsj­ettet er kutta til beinet, følger Kristoffer Lyngvi-Østerhus (H).

Rådmann Harald Danielsen er klar på at Munkehauge­n må selges.

– Kommunen har ikke råd til å beholde Munkehauge­n. Det er irrasjonel­t ha begge steder. Munkehauge­n er et naturlig salgsobjek­t midt i byen, sa rådmannen i formannska­pet.

Flertallet (Ap, KrF, V, SV og Sp) vedtok å få en ny sak om hvordan tilbudet til alle brukergrup­per blir ivaretatt, og hva som så skal skje med Munkehauge­n.

 ??  ?? ØNSKER IKKE SALG: Driftslede­r ved Munkehauge­n Kultursent­er, Ole Johan Lillegaard (til venstre) vil beholde Munkehauge­n i tillegg til nye Kanalgårde­n. Han får støtte av SV-politikern­e Rune Saevre og Einar Krafft Myhren. Her i samtale utenfor bystyresal­en.
ØNSKER IKKE SALG: Driftslede­r ved Munkehauge­n Kultursent­er, Ole Johan Lillegaard (til venstre) vil beholde Munkehauge­n i tillegg til nye Kanalgårde­n. Han får støtte av SV-politikern­e Rune Saevre og Einar Krafft Myhren. Her i samtale utenfor bystyresal­en.
 ??  ??
 ??  ?? NY KAMP: Bystyret er delt om hvorvidt Arendal kommune har råd til både nytt musikk- og aktivitets­hus – og å beholde Munkehauge­n.
NY KAMP: Bystyret er delt om hvorvidt Arendal kommune har råd til både nytt musikk- og aktivitets­hus – og å beholde Munkehauge­n.
 ??  ?? NYE LOKALER: Her kommer nytt aktivitets­hus ved Kanalplass­en.
NYE LOKALER: Her kommer nytt aktivitets­hus ved Kanalplass­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway